back

У Чернігові пройшов ярмарок професій

19-04-2011 | 12:46

19 квітня в Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченка пройшов ярмарок професій для молоді Чернігова. У заході взяла участь заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус.

Чернігівський обласний та міський центри зайнятості підготували інформацію про існуючі навчальні заклади та послуги служби зайнятості для учнів випускних класів. Організатори, готуючи ярмаркові заходи, ставили за мету допомогти молодим у виборі майбутньої професії, зорієнтувати на опанування професій, які мають попит на ринку праці. Зокрема, донести інформацію про роботодавців, яким потрібні люди, що опанували робітничі професії.

На ярмарку зібралися випускники шкіл, чернігівці зі статусом безробітних, представники центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, професійно-технічних навчальних закладів та технікумів міста, роботодавці.

Старшокласники та безробітна молодь мали нагоду дізнатися про різноманітні заклади профтехосвіти Чернігова, правила вступу до них, умови навчання, перспективи працевлаштування та специфіку різних професій.

Відбулася презентація центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, зокрема Кримського, Рівненського та Одеського.

Про можливості працевлаштування за робітничими професіями, вимоги до працівників, умови роботи та заробітну плату говорили роботодавці.

Чимало учнів виявили бажання пройти профдіагностичне тестування та отримати індивідуальну консультацію фахівців служби зайнятості.

У рамках заходу відбувся профорієнтаційний огляд учнівських команд „Оберемо професію разом!". Виступили три команди: „ММС" - Менської районної гімназії, „Смак" - Корюківської загальноосвітньої школи №1 та „О'крошка" - Чернігівської загальноосвітньої школи №29. Вони презентували професії швачки, муляра та маляра-штукатура.













Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації