back

Відродження Любеча – на контролі голови облдержадміністрації

19-04-2011 | 15:20

«Наше завдання – з максимальною точністю відтворити умови, в яких відбувалися доленосні події давньоруської історії та вдихнути нове життя в об’єкти, що були їх свідками», – наголосив голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко сьогодні під час виїзної наради з питань розбудови об’єктів історико-археологічного музейного комплексу «Древній Любеч» у селищі Любеч Ріпкинського району.

За його словами, ремонтно-реставраційні роботи, значна кількість яких проведена за кошти благодійників, тривають з дотриманням визначених термінів. Перший етап – реконструкцію печери Преподобного Антонія, кам’яниці Павла Полуботка та ремонт музейного приміщення – планується завершити до кінця року.

Другим етапом роботи визначено відтворення княжого замку на Замковій горі, де у 1097 році відбувся І з’їзд давньоруських князів, для чого готується проектно-кошторисна документація.

Керівник області висловив впевненість у тому, що невдовзі Любеч, наряду з іншими об’єктами історико-культурними спадщини, стане справжньою перлиною Чернігівського краю, привабливою для туристів.

В ході наради її учасники поінформували голову облдержадміністрації про виконання доручень попередніх виїзних нарад, окреслили наступні кроки по реалізації поставлених завдань.

Оглянувши об’єкти історико-археологічного музейного комплексу «Древній Любеч», Володимир Хоменко дав доручення відповідним управлінням та службам щодо проведення подальшої роботи.

















Прес-служба облдержадміністрації