back

Продовження роботи в рамках програми організації залучення позабюджетних коштів в райони області

09-04-2015 | 10:07

У Департаменті інвестиційного розвитку та капітального будівництва ОДА проведено черговий плановий навчальний семінар за участю голів міських, селищних та сільських рад, спеціалістів райдержадміністрацій, представників місцевих громад, керівників громадських організацій Чернігівської області.

Основне питання, яке було включено до програми семінару, це розгляд питань ефективного бізнес планування та залучення позабюджетного фінансування для розвитку місцевих громад.

Семінар пройшов у інтерактивній формі і показав:

- суттєве збільшення активності представників міст, селищ та сіл області щодо участі у програмах по залученню позабюджетного фінансування, що знайшло відображення у значному збільшенні кількості проектних заявок, які були оформлені за останній місяць від місцевих громад;

- бажання фахівців, які працюють у цьому напрямку, підвищувати свій рівень знань та підготовку. Для цього зараз формується група із представників міст, сіл та селищ, для подальшого навчання критеріям відповідності проектних заявок вимогам фондів-донорів та формуванню власного ресурсу громади для залучення фінансування на місцях;

- покращення взаємодії та координації місцевих органів влади із Комунальним підприємством «Центр державно-приватного партнерства» у питанні організації роботи із залучення позабюджетного фінансування та супроводу започаткованих проектів.

В рамках програми організації залучення позабюджетних коштів в райони області в подальшому заплановано:

- включення міст, сіл та селищ області в розробку грантових заявок на співфінансування проектів зі створення робочих місць для тимчасово переміщених осіб;

- відбір кандидатів на участь у програмі Міністерства торгівлі США з організації стажування спеціалістів лісо- та деревопереробних підприємств Чернігівської області у США. Участь у цій програмі надасть можливість представити наш регіон міжнародній спільноті, обмінятися досвідом із зарубіжними колегами та налагодити прямі бізнесові зв’язки.

Продовження роботи з активізації місцевих органів влади та громад, підготовка достатньої кількості фахівців на місцях та підтримка їх через обласний центр координації і сервісної допомоги на базі КП «Центр ДПП», в частині роботи з численними фондами і програмами донорської допомоги, дозволить наблизити рівень залучення позабюджетного фінансування в Чернігівській області до рівня областей – лідерів у цій сфері.



Департамент інвестиційного розвитку
та капітального будівництва ОДА