back

Кількість регіональних ландшафтних парків області незабаром збільшиться!

08-04-2015 | 17:07

У рамках реалізації проекту Європейського Союзу «ClimaEast: Збереження та стале використання торфовищ», на Чернігівщині планується створення в Ніжинському районі регіонального ландшафтного парку «Ніжинський» (далі - РЛП).

7 квітня за участю представників Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації, голови Ніжинської районної ради, керівників структурних підрозділів обласної ради та облдержадміністрації, Деснянського басейнового управління водних ресурсів, головного управління Держземагенства в області, управління лісового та мисливського господарства відбулася чергова робоча нарада з питання створення вищезгаданого парку.

Під час засідання обговорено порядок внесення проекту створення парку на сесію обласної ради, процедуру отримання погоджень на включення земельних ділянок, визначення меж, площі та підпорядкування майбутнього РЛП.

Зауважено, що реалізація проекту сприятиме не лише вирішенню екологічних проблем, а й матиме соціально важливе значення для місцевого населення. Передбачається відновлення луків для пасовищ та сінокосів, створення нових робочих місць для обслуговування меліоративних споруд та розвиток екотуризму.


За інформацією
Департаменту екології
та природних ресурсів
облдержадміністрації