back

Остерська школа відсвяткувала своє 100-річчя

08-04-2015 | 10:48

Днями в Остерському будинку культури відбулося урочисте святкування з нагоди 100-річного ювілею Остерської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 ім.Ю.Збанацького. Привітали колектив педагогів, учнів закладу заступник голови районної державної адміністрації Артем Севастьян, начальник відділу освіти райдержадміністрації Сергій Стась, голова райкому профспілки працівників освіти і науки Надія Бобруйко, Остерський міський голова Василь Западня, директор Остерської гімназії Ірина Куран, народний депутат Олег Дмитренко, родина Юрія Збанацького.

Остерська ЗОШ №2 І-ІІІ ст., заснована розпорядженням Остерської земської управи 1914року, пройшла великий історичний шлях становлення та пережила велику кількість структурних перетворень. У 2000 році за дорученням Президента України та розпорядженням голови Козелецької райдержадміністрації з метою вшанування пам’яті письменника-земляка Юрія Збанацького школі було присвоєно його ім’я.

— Школа це не тільки стіни, а насамперед це дух, пам’ять, традиції наступність поколінь, це педагоги: і ті, хто щодня переступає поріг, сіючи зерна доброго, розумного, вічного, і ті, кого вже немає сьогодні, але вони завжди житимуть у пам’яті учнів і колег, вчителі-пенсіонери, для яких вища нагорода в житті – успіхи колишніх вихованців, їхні щирі слова подяки, — підкреслила директор Остерської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 ім.Ю.Збанацького Наталія Баран.

Вона зауважила, що випускники школи працюють у різних сферах діяльності, серед них учителі, юристи, медики, будівельники, депутати, працівники виконавчої влади.

Зі словами привітань та побажань виступив заступник голови районної державної адміністрації Артем Севастьян, випускник цього навчального закладу.

— У кожного є визначні місця, до яких завжди з радістю повертаєшся: це рідне місто, батьківський хата і рідна школа, де минули безтурботні, цікаві, неповторні роки дитинства та юності, — зауважив заступник голови райдержадміністрації. Він підкреслив, що у цих стінах виростили і виховали справжніх патріотів, які зараз віддано захищають цілісність і незалежність України у східних областях, розбудовують державу, і сьогодні педагоги передають дітям почуття любові до Вітчизни, дух міцності, мужності, упевненості, щоб успішно долати випробування, які посилає доля, спільно з школярами беруть активну участь у благодійних акціях для учасників АТО.

Зі 100-річним ювілеєм школи привітали присутніх начальник відділу освіти районної державної адміністрації Сергій Стась, Остерський міський голова Василь Западня, директор Остерської гімназії Ірина Куран, директор Остерського коледжу будівництва та дизайну, син Юрія Збанацького Анатолій, онука письменника – Мар’яна.

Родина Збанацьких подарувала школі портрет та книги про життя і творчість Юрія Збанацького за авторством Анатолія Збанацького.

Важкі часи переживала школа в різні періоди свого існування, але змогла вижити, вистояти. 100-річчя її припало також на трагічний час для всієї країни. Святкуючи ювілей, присутні згадали тих, хто зараз захищає мир та спокій української держави та вшанували пам’ять загиблих.

Святкову концертну програму для присутніх підготували педагогічний та учнівські колективи школи та колектив Остерського будинку творчості дітей та юнацтва. Музичними номерами привітали з ювілеєм рідну школу і випускники різних років.

Присутні мали змогу переглянути відео архівних фотографій, відеофільми про життя школи.

Захід залишив позитивні емоції в душі кожного, хто побував на ньому.



За повідомленням
відділу інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату Козелецької РДА