back

Президент доручив ЗСУ та СБУ посилити координацію з місією ОБСЄ

08-04-2015 | 07:48

Президент Петро Порошенко провів засідання Воєнного кабінету РНБО. Глава держави ініціював розгляд питання щодо посилення взаємодії українських Збройних Сил та Служби безпеки з моніторинговою місією ОБСЄ.

«Наголошую на виключній важливості координації зі спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ, щоб довести неухильне дотримання українськими Збройними Силами наказів Верховного Головнокомандувача та Мінських домовленостей», - сказав Глава держави. За словами Президента, необхідно показати всьому світу, що українська сторона виконує взяті зобов’язання. Одночасно підтримувані Росією бойовики та регулярні сили РФ порушують домовленості: не відводять техніку та артилерію, відбуваються обстріли з 120 мм мінометів, фіксуються окремі випадки застосування танкових підрозділів.

Окремо Глава держави зазначив, що має бути підвищена інтенсивність роботи та тиску в питанні звільнення усіх заручників. Президент відзначив зусилля співробітників СБУ, в тому числі першого заступника керівника Служби безпеки Василя Грицака, у звільненні 16 полонених напередодні.

Петро Порошенко також наголосив на необхідності створення спостережених пунктів в буферній зоні на найбільш небезпечних ділянках. Зокрема, мова йде про Донецький аеропорт, Авдіївку, Піски, Широкине.

Крім того, як підкреслив Президент, має бути забезпечена детальна дорожня карта щодо міжнародної миротворчої місії для прискорення процесу початку її роботи в Україні.


Прес-служба Президента України