back

Новий «ЕкоКрок» працівників «Бритіш Американ Тобакко Україна»

07-04-2015 | 15:16

У суботу, 4 квітня, підтримуючи багаторічну традицію, Ічнянський національний природний парк приймав учасників екологічної акції «ЕкоКрок». Вже дев’яту весну поспіль, співробітники компанії «Бритіш Американ Тобакко Україна» з сім’ями та друзями спільно зі співробітниками Ічнянського парку допомагають озеленювати Чернігівський край.

Варто відзначити, що озеленення є одним з основних напрямків діяльності «Бритіш Американ Тобакко», в межах програми сталого розвитку Групи. Зокрема, за останні 7 років, співробітниками Групи по всьому світі було висаджено понад 170 млн дерев, на площі, що за розміром дорівнює Бельгії.

Не зважаючи на зимні метаморфози цьогорішньої весни зі снігом та дощем, до акції «ЕкоКрок» долучилося більш ніж 50 волонтерів з Прилуцької фабрики та київського офісу компанії. За кілька годин роботи, команда ентузіастів висадила понад 10 тисяч сіянців сосни, озеленивши близько 1,5 гектара поля, що належить Ічнянському національному природному парку.

Загалом за дев’ять років плідної співпраці із Ічнянським національним природнім парком учасники волонтерської акції висадили близько 117 тисяч саджанців сосни, близько 3 тисяч саджанців берези, більше 6 тисяч саджанців дуба і 700 саджанців липи, на території, що перевищує 24 гектари.

Директор Ічнянського національного природного парку Олександр Шульга висловив подяку всім, хто долучився до цієї благородної справи, зазначивши, що тільки спільними зусиллями ми зможемо зберегти ліс для наших нащадків.

Довідково:

Ічнянський національний природний парк був заснований відповідно до Указу Президента України від 21 квітня 2004 року на території Ічнянського району Чернігівської області. Парк було створено з метою збереження, відтворення та раціонального використання характерних типових лісостепових природно-ландшафтних та історико-культурних комплексів. Загальна площа парку становить 9665,8 га. Парк створено з метою збереження, відтворення та раціонального використання типових і унікальних природно-ландшафтних та історико-культурних комплексів у верхів’ях річки Удай. До Національного природного парку належить дендрологічний парк загальнодержавного значення «Тростянець» – один з найкращих в Україні за своєю художньою цінністю. Територія парку має значні ресурси для розвитку рекреаційної діяльності.



За повідомленням
«Бритіш Американ Тобакко Україна»