back

Домогосподарства Чернігівщини отримають бланки заяв та декларацій на субсидію до 10 квітня

06-04-2015 | 15:00

Питання спрощеного порядку надання субсидій та виготовлення і доставки до споживачів необхідних документів обговорили учасники наради, яка відбулася 6 квітня в облдержадміністрації.

У засіданні взяли участь в.о. директора Департаменту житлово-комунального господарства, регіонального розвитку та інфраструктури ОДА В'ячеслав Сальніков, директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Олег Русін, заступники голів райдержадміністрацій та міських голів міст обласного значення.

Як повідомив Вячеслав Сальніков, в області триває реалізація програми держаної допомоги населенню з оплати житлового комунальних послуг. Наразі виготовлено 506 тисяч бланків заяв про призначення субсидій та декларацій про доходи і витрати. Вони мають бути доставлені до кожного домогосподарства Чернігівщини до 10 квітня. Для цього залучатимуться працівники соцзахисту та пошти.

Разом з цим, на місцях проводитиметься інформаційно-роз'яснювальна робота щодо економного використання усіх енерго- та теплоресурсів, а також порядку оформлення субсидій.

— Враховуючи зростання кількості громадян, що потребують підтримки в оплаті за комунальні послуги, механізми нарахування субсидій та перелік документів для їх отримання суттєво спрощено. Починаючи з 1 травня, установи соціального захисту населення області розпочнуть обрахунок вартості послуг абонентів, із залученням інформації про кількість зареєстрованих осіб по кожній адресі. Це необхідно для того, щоб перевіряти відомості, які будуть надані у деклараціях про доходи та витрати, — зазначив Олег Русін.

Учасники зустрічі запевнили, що докладуть всіх зусиль задля того, щоб жителі Чернігівщини були вчасно поінформовані та мали можливість отримати необхідну допомогу.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації