back

Керівники області та міста зустрілися з Надзвичайним та Повноважним Послом Австрії в Україні

18-04-2011 | 14:26

Актуальні питання двостороннього співробітництва обговорено сьогодні під час зустрічі, у якій взяли участь голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Анатолій Мельник, Чернігівський міський голова Олександр Соколов, Надзвичайний та Повноважний Посол Австрії в Україні Вольф Дитріх Хайм, а також торговий радник Посольства Австрії в Україні Грегор Постль.

Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко висловив сподівання у тому, що ця зустріч відкриє нові можливості для поглиблення торговельно-економічного діалогу між Чернігівською областю та Австрією.

Динаміка взаємної торгівлі підтверджує, що всі необхідні резерви для цього регіон має. Зокрема, у поточному році обсяг експорту товарів збільшився майже в 3 рази, імпорту – більше, ніж у 5.

Найважливішими статтями експорту з області в Австрію були деревина та вироби з неї, а також насіння олійних рослин.

У свою чергу, для чернігівських підприємців цікавим є імпорт паперу та картону, полімерів, виробів з деревини, механічного обладнання, вати, мийних засобів.

Володимир Хоменко детально ознайомив гостей з основними напрямками розвитку області та подальшими перспективами, зазначивши, що Чернігівщина виступає перспективною територією для інвестування та завжди відкрита для конструктивного діалогу і тісної співпраці.

У свою чергу Надзвичайний та Повноважний Посол Австрії в Україні Вольф Дитріх Хайм наголосив на необхідності поглиблення двосторонньої співпраці по багатьох галузях та висловив сподівання, що вона буде взаємовигідною для обох сторін. Він також повідомив, що для більш детального обговорення пріоритетних напрямків співробітництва, найближчим часом планується візит чернігівських підприємців до Відня.




Прес-служба облдержадміністрації