back

Процес зростання вартості проїзду у громадському транспорті має бути максимально безболісним

02-04-2015 | 17:01

Питання вартості проїзду в громадському транспорті особливо гостро постало після значного здорожчання паливно-мастильних матеріалів. Процес зростання цін на квитки має бути максимально безболісним для користувачів. Керуючись цим, на місця було передано повноваження самостійно регулювати тарифи. На цьому сьогодні, 2 квітня, під час спілкування з представниками областей наголошував директор Департаменту автомобільного транспорту та стратегічного розвитку автомобільних доріг Мінінфраструктури Сергій Доброход.

Обговорення на тему «Врегулювання механізму тарифоутворення на перевезення пасажирів в міському електричному та автомобільному транспорті» відбулося в рамках щотижневих експертних зустрічей.

Від Чернігівщини в ньому взяли участь представники облдержадміністрації, профільних управлінь міськради, перевізники та громадськість.

Зокрема, голова обласного відділу Всеукраїнської асоціації автомобільних перевезень Володимир Козир наголошував на необхідності розробки методики зміни тарифів залежно від умов впливу на них. Це допоможе зробити зростання тарифів поступовим.

Управління транспорту Чернігівської міської ради пропонує при узгодженні цін звернути більше уваги на чисельність населення та рівень життя в області.

Ще одним важливим фактором у механізмі тарифоутворення, на думку експертів, є монетизація пільг та реальне відстеження пасажиропотоку.

Все це необхідно закріпити законодавчо. Наразі, уже створено проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо надання повноважень органам місцевого самоврядування визначати методики розрахунку тарифів на перевезення в громадському транспорті».



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації