back

Колишня безробітна відкрила свою справу

02-04-2015 | 09:55

Економічна криза в Україні призвела до того, що величезна кількість працездатних людей втратили роботу. Деякі з них, аби вижити, хапаються за будь-яку можливість заробити, інші наполегливо шукають гідну пропозицію працевлаштування, а дехто звертається за допомогою до державної служби зайнятості. Однак навіть фахівцям не завжди вдається знайти безробітному підходящу роботу через брак вакансій на ринку праці.

Ініціативних та активних людей такий стан речей спонукає шукати нові форми зайнятості, однією з яких є підприємництво. Реальну допомогу цим безробітним надає служба зайнятості, допомагаючи майбутнім підприємцям правильно зорієнтуватися і зробити вибір бізнес-ідеї з урахуванням потреб ринку праці, раціонально використовувати свій потенціал. З цією метою їм надається організаційна, консультаційна, правова та фінансова підтримка. Щоправда, ця допомога є лише першим поштовхом і першим кроком на нелегкій та ризикованій дорозі бізнесу, а далі у кожної людини – своя історія успіху або поразки.

До когорти успішних підприємців, які за сприяння служби зайнятості відкрили власну справу, сміливо можна віднести колишню безробітну Інну Колесникову з Мени. Залишившись без роботи, вона звернулась до районного центру зайнятості. Після відвідування інформаційного семінару «Як розпочати свій бізнес?» вирішила, що досить працювати на когось, треба відкривати власну справу. Далі було навчання на курсах цільового призначення «Підприємець-початківець». Успішно захистивши бізнес-план та отримавши виплату допомоги по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності, Інна Василівна орендувала в центрі міста кіоск та відкрила торгову точку з продажу хлібобулочних та кондитерських виробів компанії «Форнетті – Україна».

Для Мени такий вид продукції новий, і тому підприємниця вірить, що її бізнес -перспективний. Маленькі пиріжки з листкового тіста настільки смачні, що неможливо встояти від спокуси скуштувати. Завжди свіжі й апетитні вони приваблюють покупців. Є пиріжки з беконом, куркою та грибами, овочами, солоним сиром, а є - з солодкими начинками. У кіоску пані Інни бажаючі також можуть придбати гарячі напої, для приготування яких там є відповідне обладнання, а в літній період – прохолодні. Зручне розташування кіоску - на центральній зупинці міста – привертає увагу як містян, так і приїжджих з навколишніх сіл.

Сьогодні Інна Василівна почувається щасливою. Вона має роботу і бажання рухатися вперед. «Я переконана, що в складній життєвій ситуації треба не падати духом і шукати нові шляхи самореалізації», - вважає підприємниця.


За інформацією обласного центру зайнятості