back

Президент Петро Порошенко наголошує на необхідності посилення підтримки соціально незахищених верств населення

31-03-2015 | 15:10

Влада повинна зробити все від неї залежне, щоб кожен громадянин відчував, що українська держава – це його держава, оскільки вона дбає про захист його законних інтересів, конституційних прав і свобод. На цьому під час зустрічі з активом Чернігівської області наголосив Президент України Петро Порошенко.

Він акцентував увагу на тому, що суспільство має нові вимоги до влади, яка має відкрито інформувати громадськість про ситуацію в країні та шляхи подолання проблем.

Наш обов’язок – роз’ясняти у чому причини проблем, коли і як ми здолаємо труднощі, – зазначив Президент.

Глава держави також наголосив, що він сам, особисто, кожного дня оперативно інформує громадськість про свої кроки і вимагає подібного ставлення від регіональної та місцевої влади. Він висловив впевненість, що за підтримки народу і світової спільноти Україна переможе у боротьбі за незалежність та територіальну цілісність.

Петро Порошенко підкреслив, що держава має посилити підтримку соціально незахищених громадян. За його словами, складна ситуація не означає, що у влади є право залишати людей сам на сам зі своїми проблемами. Він зазначив, що тримає на контролі роботу Уряду та Міністерства соціальної політики у цьому напрямку.

Глава держави висловив незадоволення нинішнім рівнем інформування щодо надання такої допомоги, процедури оформлення субсидій і наголосив на необхідності виправлення ситуації.

Економити на субсидіях не потрібно. Це не та стаття видатків, на якій варто економити, – додав він, зауваживши, що цього року видатки на підтримку соціально незахищених громадян було збільшено з 12 до 24 мільярдів.

За словами Президента, допомогу буде надано вчетверо більшій кількості громадян.

І кожна копійка з 24 мільярдів має надійти громадянам, які потребують цієї підтримки, - зауважив Петро Порошенко.



Прес-служба облдержадміністрації