back

Україна майбутнього буде заможною, демократичною, правовою державою — Президент України

31-03-2015 | 17:10

Під час робочої поїздки до Чернігівської області Президент України Петро Порошенко зустрівся зі студентами Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т.Г.Шевченка, де поділився своїм баченням розвитку країни.

Глава держави з приємністю відзначив, що пишається можливістю виступати сьогодні перед викладачами та студентами такого університету.

— Мало в Європі знайдеться таких навчальних закладів, що ведуть свою історію ще з колегіуму 1700 року. Тоді, коли в Чернігові вже декілька сотень років стояли храми, в Москві було лише болото, - зауважив він.

Петро Порошенко підкреслив, що наразі перед країною стоїть надзвичайно відповідальне завдання — провести реформи. А також зробити все для того, щоб відчувати себе по-справжньому європейською спільнотою. Для цього потрібні освічені, сучасні, позбавлені стереотипів молоді кадри.

Прийняття закону «Про вищу освіту», за словами Глави держави, практично започаткувало реформу вищої школи. Суттєво збільшилися автономні права навчальних закладів. Водночас, посилилась і відповідальність. Надзвичайно актуальним залишається і процес демократизації освіти. Адже без запровадження принципів демократичного життя в університеті, не буде демократії в суспільстві. І ключовим у цій справі є питання студентської ініціативи.

Окреслюючи основні напрямки руху країни, Президент зокрема, зазначив, що проведення реформ, війна за незалежність, підписана Угода про асоціацію, безвізовий режим — все це для України й українців. Країна склала найважчий іспит під час Революції гідності і заплатила за це найбільшу ціну.

— Зараз ми боремось не лише за нашу незалежність, суверенітет, територіальну цілісність. Ми боремось за європейські свободи, за європейські стандарти життя, за те, щоб в країні не було корупції. І нам потрібна лише єдність, щоб вистояти перед викликами сьогодення,— підкреслив він.

Звертаючись до студентів, Петро Порошенко наголосив: — Україна майбутнього, буде такою, якою її побудуєте ви, в яку ви вкладете свої здібності, знання, розум, своє серце і свою душу. Я переконаний, що вона буде заможною, демократичною, правовою державою. Справедливою і привабливою, а також рівною серед рівних.

На завершення, ректор Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т.Г. Шевченка Микола Носко подякував Президенту України за зустріч та запросив Главу держави наступного року завітати на 100-річчя закладу.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації