back

Безпека пасажирів – першочергове завдання перевізників

30-03-2015 | 17:44

На цьому наголосив виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації Сергій Журман 30 березня під час робочої наради з представниками Управління Державної Автомобільної Інспекції УМВС України в Чернігівській області та перевізниками.

Як зазначали учасники наради, комплексні відпрацювання підприємств-перевізників області засвідчили численні порушення у сфері пасажирських перевезень. Зокрема, значна частина маршрутних таксі переобладнано із вантажних, а значить вони не пристосовані для перевезення людей. Часто транспорт не відповідає санітарним нормам та вимогам техніки безпеки. У багатьох випадках кількість пасажирів перевищує допустимі норми. Непоодинокі й випадки, коли автобуси виходять на маршрут технічно несправними.

Усі недоліки, що ставлять під загрозу життя пасажирів, часто виявляються вже під час аварій. Торік з вини водіїв в області трапилося 14 ДТП, з початку нинішнього року – 1.

За словами Сергія Журмана, поки законодавством заборонено усілякі перевірки, відповідальність за технічний стан автомобільного транспорту, який перевозить людей, а також за фізичний стан водіїв покладається на керівників автопідприємств.

Рівень водійської дисципліни у нас, на жаль, невисокий, що спричиняє постійні порушення правил дорожнього руху. Основне, про що повинні дбати перевізники – це безпека пасажирів. Контроль і ще раз контроль за випуском пасажирського транспорту на дороги, адже ми повинні убезпечити наших людей від дорожньо-транспортних пригод, - підкреслив Сергій Журман.



Прес-служба облдержадміністрації