back

Забезпечення сталого електропостачання об’єктів теплопідприємств у міжопалювальний період – на контролі влади

30-03-2015 | 15:40

У разі відсутності повних розрахунків за спожиту електричну енергію існує реальна загроза відключення об’єктів теплопостачальних підприємств від електромереж після закінчення опалювального сезону.

На сьогодні, враховуючи нарахування березня поточного року, ці підприємства мають борг у розмірі більше 16 мільйонів гривень.

Шляхи виходу з ситуації шукали 30 березня під час наради керівники ПАТ «Чернігівобленерго», ПАТ «Чернігівгаз» та теплопостачальних підприємств, заступники міських голів Чернігова, Ніжина, Прилук, а також керівники окремих структурних підрозділів облдержадміністрації.

Як наголосив виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації Сергій Журман, відключення від електроживлення не просто суттєво вплине на якість підготовки теплового господарства до опалювального періоду, а й взагалі поставить під сумнів його проходження.

В ході наради взаєморозуміння між постачальником та споживачами електричної енергії було знайдено шляхом реструктуризації боргу до 1 вересня 2015 року. Тільки таким чином, на переконання Сергія Журмана, можна уникнути відключень та повноцінно розпочати підготовку до опалювального періоду 2015/16 років.



Прес-служба облдержадміністрації