back

Національна гвардія України – боєздатне, добре організоване та патріотичне формування — Сергій Журман

26-03-2015 | 17:30

Сьогодні в державі відповідно до Указу Президента України відзначається перша річниця з дня створення Національної гвардії України. Рішення про відзначення цього дня Глава держави прийняв, враховуючи значення та роль Національної гвардії України у виконанні завдань із забезпечення державної безпеки та оборони держави, захисту та охорони життя, прав, свобод і законних інтересів громадян, суспільства і держави від злочинних та інших протиправних посягань, охорони громадського порядку.

Національна гвардія України є військовим формуванням з правоохоронними функціями, що входить до системи Міністерства внутрішніх справ України.

Важливу роль Національної гвардії відзначає Президент України Петро Порошенко. Вручаючи дипломи випускникам академії Національної гвардії України в Харкові, Глава держави підкреслив, що у найбільш складні часи останнього року офіцери і бійці разом з тисячами добровольців, які прийшли з Майдану, спільно встали на захист цілісності та державного суверенітету України.

— Роль Національної гвардії не можливо переоцінити в оновленому українському суспільстві. Це безпека та надійний опір суверенітету держави. Бійці Національної гвардії в перших рядах стали на захист країни і роблять все необхідне задля відстоювання незалежності, територіальної цілісності та недоторканості України, - підкреслив виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації Сергій Журман, коментуючи подію.

За його словами, підрозділ, що входить до північного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України, функціонує і на Чернігівщині. Його бійці не лише захищають спокій жителів області, забезпечують охорону важливих стратегічних об’єктів, а й боронять рубежі на сході держави.

— Попри низку проблем, що виникали на етапі створення цього військового формування, сьогодні Національна гвардія – боєздатна, добре організована та патріотична організація, здатна вирішувати найскладніші завдання не лише у сфері захисту правопорядку та безпеки громадян, а виконувати бойові завдання спільно з іншими силовими відомствами, — наголосив виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА