back

Володимир Хоменко зустрівся з переможцями Всеукраїнських інтелектуальних змагань

19-05-2011 | 15:47

«Сьогодення невпинно продовжує стверджувати незмінну та усім відому істину – освічена людина, освічене суспільство є основними рушіями прогресу і розвитку держави.

Тому наш головний пріоритет був і залишається – забезпечити високу якість освіти відповідно до найкращих європейських стандартів, її доступність та конкурентоспроможність», - такими словами розпочав голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко зустріч з переможцями фінальних етапів Всеукраїнських інтелектуальних змагань у 2010-2011 навчальному році, вчителями, керівниками навчальних закладів.

Він зауважив, що основними завданнями розвитку освіти області є забезпечення кожній дитині рівного доступу до якісної освіти, економічних і соціальних гарантій для професійної самореалізації педагогічних працівників, розвитку матеріально-технічної бази закладів освіти.

Володимир Хоменко підкреслив: обласною державною адміністрацією докладається чимало зусиль для забезпечення модернізації освітньої галузі області.

30 грудня 2010 року на сесії обласної ради було прийнято 4 регіональні програми, реалізація яких сприятиме подальшому створенню належних умов навчання і виховання дітей і підлітків, забезпеченню рівного доступу до якісної освіти кожному школяру.

Створюються умови для самореалізації талановитих учнів. Не випадково на Чернігівщині у 2010 році започатковано проведення обласного чемпіонату з інтелектуальних ігор «Віват, інтелект!». 28 учнівських команд з усіх районів і міст області протягом двох місяців демонстрували свої знання і ерудицію. У 2011 році Чемпіонату заплановано надати статус Міжнародного та провести фінал із визначенням команди-переможця за участю школярів Чернігівської, Гомельської та Брянської областей. Володимир Хоменко висловив переконання у тому, що саме за підтримки та безпосередньої участі талановитих учнів, Чернігівщина гідно представить свій регіон в інтелектуальних змаганнях. «Безумовно, ви – це майбутнє України, її віра в кращу долю. Перед Вами відкриваються широкі життєві дороги і великі можливості. Упевнений, що Ви станете освіченими людьми, справжніми патріотами України, які здобудуть нові перемоги для нашої країни», - наголосив Володимир Хоменко.

Слова вдячності керівник області висловив і педагогам за благородну і подвижницьку місію – виховання нового покоління українців, відкриття перед молоддю нових горизонтів пізнання себе і світу та вручив їм відзнаки облдержадміністрації.

На згадку про зустріч її юні учасники отримали від Володимира Хоменка годинники та книжки «Енциклопедія ерудитів».



























Прес-служба облдержадміністрації