back

Відбулося виїзне засідання загальних зборів обласної асоціації «Ради Чернігівщини» та Консультативно-дорадчої ради з питань розвитку місцевого самоврядування при голові обласної ради

19-05-2011 | 14:53

18 травня заступник голови облдержадміністрації з питань агропромислового розвитку Олександр Шанойло взяв участь у виїзному засіданні загальних зборів обласної асоціації «Ради Чернігівщини» та Консультативно-дорадчої ради з питань розвитку місцевого самоврядування при голові обласної ради.

Захід відбувся на базі Коропського району, який відповідно до Угоди про партнерство між Програмою розвитку Організацій Об’єднаних Націй, Чернігівською обласною державною адміністрацією та Чернігівською обласною радою від 30 березня 2008 року за рейтингом був визнаний одним з 8-ми «пілотних» районів для реалізації даного проекту. Провів засідання голова обласної ради Анатолій Мельник.

В роботі засідання взяли участь, перший заступник голови обласної ради Іван Коробка, голова Коропської районної ради Петро Демиденко, голова Коропської райдержадміністрації Володимир Бригинець.

Темою засідання була участь органів місцевого самоврядування Чернігівської області у Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування у 2011 році та впровадження Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

Виступаючи на засіданні Олександр Шанойло зокрема зазначив, що аналізуючи досвід участі в реалізації Проекту, яким підтримуються ініціативи місцевих громад, спрямовані на вирішення гострих соціально-економічних проблем у різних сферах життєдіяльності, та враховуючи зменшення навантаження на місцеві бюджети, яких часто не вистачає на вирішення всіх питань, доцільним є продовження реалізації Проекту на подальші роки.

«Вважаю, що взаємна зацікавленість та взаємодія місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в отриманні додаткових коштів може зрушити з місця дане питання», - звертаючись до керівників рад висловив сподівання заступник голови обласної держадміністрації Олександр Шанойло. У своєму виступі він запевнив присутніх, що обласна державна виконавча влада зробить все залежне, аби в інформаційному та методичному аспектах допомогти органам місцевого самоврядування у підготовці нових актуальних конкурсних проектів.

Під час засідання були також розглянуті питаня розробки механізму по здешевленню процедури оформлення землевпорядними організаціями документації із землеустрою по складанню договорів оренди земельних ділянок для городництва та питання пов`язані зі станом ліквідації пожеж в сільській місцевості.

За результатами засідання підготовлено 2 звернення місцевої асоціації органів місцевого самоврядування «Ради Чернігівщини» та консультативно-дорадчої ради з питань розвитку місцевого самоврядування при голові обласної ради до голови Верховної Ради України Литвина В.М. щодо вдосконалення механізму надання в оренду земельних ділянок громадянам для городництва тащодо стану ліквідації пожеж в сільській місцевості.











Управління у справах преси та інформації
облдержадміністрації