back

Перший заступник голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко взяв участь у селекторній нараді з питань житлово-комунального господарства

01-04-2011 | 17:28

Нараду проводив перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Юрій Хіврич.

Йшлося про погашення заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах житлово-комунального господарства, організацію проведення щорічної загальноукраїнської акції «Чисте довкілля», підсумки проходження опалювального сезону 2010-2011 р., стану розрахунків підприємств теплоенергетики за спожитий в опалювальному сезоні природний газ. У нараді взяли участь керівники головного управління житлово-комунального господарства, Державної житлово-комунальної інспекції у Чернігівській області, заступники Чернігівського, Ніжинського, Прилуцького міських голів, керівники теплоенергетичних підприємств.

Юрій Хіврич повідомив, що станом на 01.03.2011року заборгованість із заробітної плати на підприємствах житлово-комунального господарства по Україні збільшилась на 11% і складає 69,4 млн. грн. Знизили рівень заборгованості 8 регіонів. Юрій Хіврич подякував Чернігівській та Дніпропетровській областям за відсутність заборгованості із заробітної плати.

На нараді також розглянули стан проведення акції «Чисте довкілля». Перший заступник Міністра регіонального розвитку наголосив на необхідності до 24 квітня упорядкувати території міст, селищ, районів, областей. Позитивним досвідом організації роботи з упорядкування території області під час селекторної наради поділився керівник Винницької обласної державної адміністрації.

Особливу увагу учасники селекторної наради приділили розгляду питань про підсумки проходження опалювального сезону 2010-2011р. і стан розрахунків підприємств теплоенергетики за спожитий в опалювальному сезоні газ. Юрій Хіврич подякував підприємствам галузі за стабільне, безперебійне забезпечення людей теплом та гарячою водою.

Станом на 15.03.2011 до Міністерства надійшла 2831 скарга від споживачів житлово-комунальних послуг. Найбільше - з Києва, Донецької, Дніпропетровської, Луганської, Одеської, Харківської, Херсонської областей. Скарг від споживачів Чернігівської області не надходило. Він зазначив, що за березень Чернігівська область розрахувалась повністю за спожитий в опалювальному сезоні газ. Розрахунки інших областей склали від 87% до 94%.

Підприємства теплоенергетики України в середньому 52% розрахувалися за весь опалювальний сезон. Чернігівські підприємства розрахувалися на 64%.

По закінченні селекторної наради Станіслав Прокопенко провів нараду із заступниками Чернігівського, Ніжинського, Прилуцького міських голів, керівниками теплоенергетичних підприємств області, де подякував їм за проведену роботу.








Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації