back

Фахівці Сосницького районного центру зайнятості у Спаському

25-03-2015 | 10:23

24 березня Сосницький районний центр зайнятості (РЦЗ) провів виїзну акцію з використанням мобільного центру профорієнтації в селі Спаське. Участь у заході взяли 25 громадян – як безробітні, які вже зареєстровані в центрі зайнятості, так і зайняте населення, зокрема і внутрішньо переміщені особи.

Фахівці РЦЗ ознайомили присутніх з ситуацією на ринку праці та послугами служби зайнятості, а також відповіли на численні запитання присутніх щодо законодавства про зайнятість, про порядок реєстрації в центрі зайнятості та набуття статусу безробітного, актуальні вакансії в районі. Особливу увагу було приділено можливості започаткування підприємницької діяльності за сприяння служби зайнятості, як одному із дієвих шляхів самозайнятості.

Оскільки село розташоване в мальовничому куточку природи на березі Десни, то фахівці РЦЗ наголосили на доцільності організації тут сільського зеленого туризму. Подорожі в сільську місцевість, як можливість вирватися на кілька днів з галасливого міста і пожити у злагоді з природою, дихати свіжим повітрям, харчуватися тільки натуральними і свіжими продуктами, пити джерельну воду та парне молоко, ходити по гриби та ягоди, на полювання та риболовлю, покататися верхи на коні тощо, набувають все більшої популярності серед городян. А для місцевих жителів зелений туризм - це нові робочі місця, стабільні прибутки, розвиток сільської інфраструктури.

Представники ФГ «Деметра-Агро» та ФГ «Лани Полісся», які взяли участь у заході, ознайомили учасників з діяльністю підприємств та актуальними вакансіями. Переселенці отримали від фахівців служби зайнятості вичерпну інформацію про вільні робочі місця як в області, так і районі, зокрема і вакансії з наданням житла.


За інформацією
Чернігівського ОЦЗ