back

На території Ніжинського району планується створити ландшафтний парк

24-03-2015 | 14:30

У Чернігівській області розпочато реалізацію пілотного проекту Європейського союзу «ClimaEast: Збереження та стале використання торфовищ». Одним із його компонентів є створення на території Ніжинського району одноіменного регіонального ладшафтного парку. На його території будуть відтворювати торфовища, адже болота, поглинаючи вуглець із атмосфери, пом’якшують парниковий ефект та покращують екологічний стан довкілля.

Атуальні питання з реалізації проекту обговорили 24 березня під час наради, яку провів заступник голови облдержадміністрації Костянтин Лубенцов. У заході взяли участь керівники відповідних структурних підрозділів ОДА, представники Деснянського басейнового управління водних ресурсів та головного управління держземагенства в області.

Обговорювались питання щодо отримання погоджень на створення парку від власників земельних паїв та землекористувачів, виділення землі та водних об’єктів, визначення меж і площі проектної території.

Найближчим часом планується проведення зустрічі з представниками проекту щодо надання ними документації, необхідної для прискорення робіт зі створення ландшафтного парку.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації