back

Туризм як позашкільна освіта має всі передумови для розвитку

16-04-2011 | 19:16

На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко під час відвідування табору «Юний турист» що у с. Количівка Чернігівського району у рамках Дня довкілля.

Табір «Юний турист» не працював більше 20 років. Протягом 2008-2010 років проведено капітальний ремонт їдальні, повністю замінено зовнішню електромережу та освітлення табору, здійснено капітальний ремонт житлових приміщень для дітей з усіма зручностями, замінено водогін.

У 2011 році планується відремонтувати душові приміщення та літній павільйон, облаштувати наметове містечко, адже тут заплановано проведення масових заходів обласних позашкільних закладів.

Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Анатолій Мельник, заступники голови облдержадміністрації та перший заступник голови обласної ради Іван Коробка оглянули приміщення табору та взяли участь у посадці яблунь на його території.

Як зазначив Володимир Хоменко, обласна влада робить все можливе для того, аби робота з дітьми не завершувалася лише рамками навчального року.

Зокрема, у 2011 році, проголошеному Президентом України Віктором Януковичем роком освіти та інформаційного суспільства, в області планується розширення мережі дитячих садків та здійснення низки заходів, спрямованих на всебічне охоплення дітей області дошкільною освітою.

Важливу роль у цьому процесі мають відіграти саме такі навчально-виховні заклади, як табір «Юний турист».

«Функціонування таборів, які поєднують відпочинок і дозвілля – це та форма, яка має продовжувати процес навчання, гармонійно поєднуючи в собі краєзнавчі та фізичні форми виховання», - підкреслив Володимир Хоменко.















Прес-служба облдержадміністрації