back

В рамках акції «Майбутнє лісу у твоїх руках»

16-04-2011 | 18:41

Генеральною Асамблеєю ООН 2011 рік оголошено Міжнародним роком лісів.

16 квітня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Анатолій Мельник, заступники голови облдержадміністрації та перший заступник голови обласної ради Іван Коробка взяли участь в акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» у Ріпкинському районі, організованій Державним агентством лісових ресурсів України та Чернігівським обласним управлінням лісового та мисливського господарства.

Головною метою заходу Володимир Хоменко визначив привернення уваги громадськості до проблеми збереження лісових насаджень для наступних поколінь.

«Природоохоронній справі, утворенню заповідних зон, збереженню лісів та їхньої флори і фауни, приділяє багато уваги Президент України Віктор Янукович. І нам, закладаючи основу майбутнього, слід пам’ятати, що ліс – це основа того, що ми повинні зберегти для нащадків», - зазначив керівник області.

Володимир Хоменко також акцентував увагу на тому, що завдання обласної влади – кардинально переглянути відношення до використання лісодеревини як товару та зробити все можливе для того, щоб більша частина лісу, як основної складової економіки Чернігівщини, використовувалася з максимальною користю для населення області. Адже ліс – це джерело роботи та матеріального благополуччя значної частини населення області.

Він також назвав важливим той факт, що до проведення акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» залучається учнівська молодь, у якої виховується шанобливе ставлення до охорони навколишнього середовища.

«Важливо, щоб кожен з нас пам’ятав про те, що ми – не царі природи, а її невід’ємна частка. А отже вона віддасть нам те, що ми у неї заклали» - підкреслив Володимир Хоменко.

У заході також взяли участь голова Ріпкинської районної адміністрації Петро Головач, голова Ріпкинської районної ради Віктор Бугай, керівники обласних управлінь та представники лісових господарств.





















Прес-служба облдержадміністрації