back

Служба зайнятості підсумувала роботу у I кварталі поточного року

21-04-2011 | 13:00

21 квітня заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус взяла участь в обласній нараді, на якій підсумували роботу служби зайнятості у I кварталі 2011 року.

У своєму виступі директор обласного центру зайнятості Лідія Падалка повідомила, що у січні-березні 2011 року в центрах зайнятості області перебувало на обліку та отримувало комплекс соціальних послуг 28,7 тис. незайнятих громадян, що на 17,1% більше у порівнянні з відповідним періодом 2010 року.

З початку року у банку даних обласної служби зайнятості налічувалося 6,9 тис. вакансій (на 20,7% більше, ніж за відповідний період торік) від 2,4 тис. роботодавців. За направленням служби зайнятості укомплектовано 4,4 тис. вакансій (64,5% загальної кількості).

За сприяння служби зайнятості отримали роботу 4,3 тис. незайнятих громадян (у півтора разу більше, ніж у відповідному періоді 2010 року). З них 463 особи працевлаштовані на дотаційні робочі місця і 212 осіб шляхом одноразової виплати допомоги з безробіття для організації підприємницької діяльності.

З початку року професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації здійснювало 1,9 тис. безробітних громадян, що у 1,8 разу більше, ніж у минулому році. Зокрема, для 1,6 тис. осіб навчання здійснювалось під замовлення роботодавців на конкретне робоче місце. Шляхом стажування безпосередньо на робочих місцях підвищували кваліфікацію 920 безробітних (на 26,5% більше), зокрема за такими стеціальностями: тракторист, водій автотранспортних засобів категорії “С”, муляр, оператор сушильних установок, обліковець, електрогазозварник, оператор заправних станцій, продавець непродовольчих товарів, бухгалтер, механік. Для оперативного реагування на потреби роботодавців за індивідуальними планами і програмами навчалося 180 слухачів (у 4,7 рази більше). Після закінчення професійного навчання 963 особи або 2/3 були одразу працевлаштовані.

В оплачуваних громадських роботах брали участь 2,3 тис. незайнятих осіб, що на 42,3% більше, ніж у січні-березні 2010 року. Безробітні займались благоустроєм населених пунктів, надавали допомогу особам похилого віку, ветеранам війни та праці.

Загалом протягом І кварталу до активних форм сприяння зайнятості були залучені 8,5 тис. незайнятих громадян, що у півтора разу більше, ніж у минулому році.

Підсумовуючи, Лідія Падалка наголосила на таких пріоритетах роботи служби зайнятості, як професійне навчання безробітних на перспективу, залучення безробітних до оплачуваних громадських робіт, аналіз ситуації на ринку праці.

Під час обговорення порушених у виступах учасників наради проблемних питань заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус акцентувала увагу на необхідності оперативного обміну інформацією районних центрів зайнятості з місцевими державними адміністрації задля вчасного реагування, а по можливості й попередження негативних тенденцій на ринку праці в районах.











Управління у справах преси та
інформації облдержадміністрації