back

Підписано договір про співпрацю щодо розвитку культурно-мистецької освіти Чернігівщини

31-03-2011 | 14:20

31 березня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко провів нараду з питань організації культурно-мистецької освіти працівників установ культури і мистецтва області за участю керівників Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв та Чернігівського інституту мистецтва та менеджменту культури.

В ході наради керівник області акцентував увагу на тому, що Чернігівщині, яка є краєм з унікальною культурною спадщиною, не вистачає фахівців культурно-мистецької галузі з рівнем професійної підготовки, який би відповідав вимогам часу. А з відновленням визначних історичних пам’яток у Батурині, Любечі, Новгород-Сіверському та багатьох інших містах і селах області дефіцит кваліфікованих кадрів буде ще відчутнішим.

Зі свого боку ректор Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв Василь Чернець високо оцінив роботу обласної влади у роботі по відродженню пам’яток історії та культури, а також її готовність до співпраці.

Зогляду на специфіку та потенціал регіону він пообіцяв сприяння у вирішені питання щодо збільшення кількості спеціальностей по підготовці фахівців сфери культури і мистецтв у Чернігівському інституті мистецтва та менеджменту культури, який є структурним підрозділом Національної академії.

За підсумками наради між обласною державною адміністрацією, обласною радою та Національною академією підписано договір про співпрацю щодо розвитку культурно-мистецької освіти Чернігівщини.








Прес-служба облдержадміністрації