back

Під цьогорічний урожай аграрії Чернігівщини засіють понад 1 мільйон гектарів

20-03-2015 | 09:28

Загальна посівна площа під урожай поточного року по всіх категоріях господарств в області становитиме 1 мільйон 134 тисячі гектарів. Це на 9 тисяч гектарів більше, ніж у минулому році. Про це інформує Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Навесні, з урахуванням можливого пересіву озимих культур, аграрії планують посіяти 830 тисяч гектарів ярини. При цьому, площі під зернові культури складатимуть 444 тисячі гектарів, технічні культури – близько 230 тисяч гектарів, картоплю й овочі — 90 тисяч гектарів, кормові культури — 66 тисяч гектарів.

За інформацією фахівців, в цілому структура посівів основних груп сільськогосподарських культур залишиться незмінною. Зокрема, зернові займатимуть 59%, технічні 22%, картопля і овочі 8% та кормові культури 11%.

Втім, деякі зміни у групі зернових та технічних культур такі відбудуться. Так, цьогоріч аграрії планують зменшити обсяги посіву зернової кукурудзи майже на 23 тисячі гектарів. Озимий ріпак, що загинув узимку, будуть компенсувати збільшенням площ під сою та соняшник.


За інформацією
Департаменту агропромислового розвитку ОДА