back

У Чернігові відкрився V Міжнародний інвестиційний Форум

23-09-2011 | 18:15

23 вересня у Чернігові відкрився V Міжнародний інвестиційний Форум.

Серед учасників Форуму – керівники дипломатичних та торговельно-економічних місій іноземних країн, представники міжнародних організацій, іноземні інвестори.

Звертаючись до присутніх, голова облдержадміністрації висловив впевненість, що Форум надасть прекрасну можливість переконатися в тому, що Чернігівська область – унікальний регіон, що володіє вигідним географічним розташуванням, неповторними природними, рекреаційно-туристичним ресурсами – одним словом потужним інвестиційним потенціалом.

«Чернігівщина – це стародавній край і одночасно регіон майбутнього. Більш повному розкриттю його економічного та інвестиційного потенціалу сприяє реформування усіх сфер суспільного життя, ініційоване Президентом України Віктором Януковичем.

З метою реалізації Програми економічних реформ на 2010 – 2014 роки «Заможне суспільство, конкурентноспроможна економіка, ефективна держава» затверджений важливий для регіону документ – Середньострокова програма соціально-економічного розвитку Чернігівської області на 2011–2015 роки «Чернігівщина – 2015. Загальний шлях до добробуту», яка стала результатом спільної праці вчених, в т.ч. і Інституту економіки і прогнозування Національної Академії наук України, експертів, економістів, громадськості і місцевої влади.

Ця програма визначає пріоритети розвитку області на найближчі п’ять років, серед яких важливе місце відведено відновленню потенціалу і модернізації базових секторів економіки, поліпшенню бізнес-клімату та залученню інвестицій. Чернігівська область – відкритий для інвестицій регіон. Для них відкрито, як багатогалузевий промисловий комплекс, який об’єднує біля 250-ти великих і середніх підприємств, так і підприємства агропромислового комплексу, які активно розвиваються і мають великий потенціал.

Впевнений, що сьогоднішній Форум дасть прекрасну можливість побачити Чернігівщину через призму прагматичних, ділових підходів до ведення бізнесу і знайти реальне поле для подальшого його розвитку» – зазначив Володимир Хоменко.

Присутніх привітали Надзвичайний та Повноважний Посол В’єтнаму в Україні пані Мінь Нгуєт, голова Гомельського облвиконкому Володимир Дворнік, тимчасово виконуючий обов’язки заступника губернатора Брянської області Олександр Горшков, заступник директора Департаменту економічного розвитку Ханти-Мансійського автономного округу Югри Російської Федерації Василь Дудниченко, перший заступник голови комітету з економіки і розвитку адміністрації Курської області Ірина Таратина, президент Українського національного комітету Міжнародної торгової палати Володимир Щелкунов.

У якості презентації історії успіху на Форумі було представлено підприємство з виробництва тари з пластмасу «Пласт-Бокс «Україна».

Також було представлено ряд інших цікавих інвестиційних проектів, зокрема, щодо глибокої реконструкції виробництва Публічного акціонерного товариства «Ічнянський молочноконсервний комбінат», проект облаштування туристичної інфраструктури містечка Любеч.

У рамках Форуму відбулося підписання договорів про співпрацю: між Чернігівською обласною державною адміністрацією, Чернігівською обласною радою та Українським національним комітетом Міжнародної торгової палати; між Борзнянською районною державною адміністрацією Чернігівської області України та Добрушским районним виконавчим комітетом Гомельскої області Республіки Бєларусь про торгівельно-економічне, науково-технічне та культурне співробітництво; між Борзнянською районною державною адміністрацією Чернігівської області України та адміністрацією Новозибківського муніципального району Брянської області Російської Федерації; між Сосницькою районною державною адміністрацією Чернігівської області України та адміністрацією Клинцовського муніципального району Брянської області Російської Федерації .

Після цього голова облдержадмністрації В.Хоменко та гості форуму оглянули святкову виставку-ярмарок та виставки-презентації 22-х районів області, які працювали в рамках V Міжнародного інвестиційного Форуму .




















Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації