back

Чернігівська область готується до 25-х роковин Чорнобильської катастрофи

30-03-2011 | 14:13

Під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Станіслава Прокопенка 30 березня відбулося засідання організаційного комітету з підготовки та проведення заходів, пов’язаних з 25-ми роковинами Чорнобильської катастрофи. Чернігівщина є однією з областей України, які найбільше постраждали від Чорнобильської катастрофи. В області проживає майже 90 тисяч постраждалих, у тому числі 17 тисяч дітей, 4,8 тисяч інвалідів Чорнобиля. До зони радіоактивного забруднення віднесено 244 населені пункти області.

На засідання були запрошені члени оргкомітету, заступник Чернігівського міського голови Анна Романова, начальник служби автомобільних доріг у Чернігівській області Анатолій Кутузов.

Оргкомітет розглядав два основних питання: про стан виконання Плану заходів, про ремонт автомобільних доріг Чернігів – Пакуль – контрольно-пропускний пункт «Славутич» - Чорнобиль (з під’їздом до м.Славутич). Начальники управлінь облдержадміністрації інформували про виконання Плану основних заходів, проведену роботу, вносили свої пропозиції щодо динаміки змін, і доповнень, які необхідно вносити до календарного плану, враховуючи реальний рівень матеріального забезпечення.

За інформацією начальника головного управління праці та соціального захисту населення Лариси Юрченко для надання матеріальної допомоги потерпілим від Чорнобильської катастрофи з обласного бюджету виділено 85 тис. грн. Управління охорони здоров’я облдержадміністрації акцентувало увагу на проблемі виділення коштів на придбання медпрепаратів для лікування постраждалих осіб. Мова йшла і про надання стаціонарної медичної допомоги.

Про ремонт автомобільної дороги Чернігів – Пакуль – контрольно-пропускний пункт «Славутич» - Чорнобиль (з під’їздом до м.Славутич) оргкомітет інформував Анатолій Кутузов. За його словами, закінчення ремонту та введення в експлуатацію дороги має відбутися 16 квітня. Станом на 30 березня із 79,2 км дороги відремонтовано 27,2 км, що становить понад 30% всього об’сягу робіт.

За результатами засідання прийняте рішення та надані доручення відповідним службам і управлінням облдержадміністрації.







Управління у справах преси та інформації
облдержадміністрації