back

На Міжнародному інвестиційному форумі представлена низка аграрних проектів

23-09-2011 | 18:39

Сьогодні в рамках V Міжнародного інвестиційного форуму відбулось засідання секції зі співпраці у галузі агропромислового комплексу, на якому було презентовано низку інвестиційних аграрних проектів Чернігівщини. Про це повідомили у прес-службі головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації.

“Ділові люди в усьому світі розуміють, що майбутнє за аграрним комплексом, адже проблема споживання стає стратегічною для планети, — підкреслив заступник голови обласної державної адміністрації з аграрних питань Олександр Шанойло на засідання секції. — Тому кожний інвестиційний проект, пов’язаний з вирішенням даної проблеми є перспективним та економічно доцільним”.

Презентуючи аграрний потенціал області, заступник начальника головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Олександр Савченко зазначив, що обсяг інвестицій в галузь зростає, зокрема, у порівнянні з першим півріччям минулого року кількість вітчизняних інвестицій в аграрний сектор регіону у 2011-му зросла у 1,6 рази і сягнула 221 мільйона гривень.

Чернігівщина, за словами О.Савченка, потребує інвестицій у будівництво гуртового сільськогосподарського ринку та у відродження льонарської галузі, якою колись славилась Чернігівщина, вирощуючи половину всього українського льону. Крім цього дуже перспективними для освоєння капіталу напрямами є виробництво молока, м’яса, зерна, картоплі, а також доробка олії та будівництво підприємств з переробки дарів лісу.

Учасникам та гостям аграрної секції форуму були презентовані інвестиційні проекти з виробництва біопрепаратів, льону, картоплі та продуктів її переробки, інших овочів тощо. Так, Інститут сільськогосподарської мікробіології представив проект з виробництва біопрепаратів на основі корисних мікроорганізмів. Реалізація цього проекту вартістю майже 14 мільйонів гривень дозволить створити майже 60 робочих місць та замінити імпорт дорогих аналогічних біологічних препаратів.

Чернігівське багатопрофільне підприємство “Вимал”, яке виробляє 27% всього українського крохмалю, презентувало проект з будівництва заводу по виробництву картоплепродуктів вартістю 80 мільйонів гривень. Реалізація даного проекту дозволить кампанії зайняти майже 60% українського ринку крохмалю та додатково створити 120 робочих місць. Товариство з обмеженою відповідальністю “Овочева група” представило інвестиційний проект з розвитку овочівництва вартістю майже 100 мільйонів гривень — це будівництво овочесховища, встановлення системи крапельного зрошення на полях, закупівля складської та сільськогосподарської техніки.

На перспективності вкладання коштів у проекти, пов’язані з льонарством наголошували представники ТОВ “Льонагропром” та ТОВ “Олстас-льон” адже попит у всьому світі на натуральну продукцію льонопереробки надзвичайно високий.


Прес-служба головного управління
агропромислового розвитку облдержадміністрації