back

Три кроки назустріч інвестиціям

23-09-2011 | 18:46

У рамках V Міжнародного інвестиційного форуму в Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім.Т.Г.Шевченка відбулася зустріч ділових кіл Чернігівщини та гостей форуму, під час якої пройшла конференція «Три кроки назустріч інвестиціям». Її учасники – спеціальний гість, голова Австрійського консультаційного агентства «DRG International» Доктор Адольф Рауш, президент Українського національного комітету Міжнародної торгової палати Володимир Щелкунов, генеральний директор Гомельського БІЛ ТПП (Республіка Білорусь), президент Чернігівської торгово-промислової палати Костянтин Іванов, голова Правління ПАТ «Полікомбанк» Микола Тарасовець, керівники підприємств та бізнесмени обговорили процес інвестування на прикладах успішної реалізації проектів, зокрема на Чернігівщині.

Виступаючи з доповіддю, Доктор Адольф Рауш розповів про свою компанію «DRG International», яка надає вітчизняним та іноземним інвесторам широкий спектр фінансових послуг. Як акціонер та інвестор компанія бере активну участь у проектах, які проходять в Україні, Польщі, Хорватії та Чорногорії. Проекти стосуються використання поновлюваних джерел енергії та розвитку нерухомості. Він зазначив, що з питань відновлювальної енергії Україна є дуже привабливою та перспективною. Доктор Адольф Рауш вбачає кооперацію між компанією Ubras Steel та однією із Чернігівських, яка має проект переробки біомаси та біогазу.

Володимир Щелкунов поінформував присутніх про заходи, які презентують Україну для іноземних інвесторів, зазначивши, що в країні вже розроблені і працюють ряд проектів по відновлювальної енергії. Планується такий проект і в Чернігівській області.

Успішним досвідом інвестування поділився директор ПАТ «Мена ПАК» Алоїзас Ляукус. За його словами ПАТ «Мена ПАК це сучасне підприємство, що спеціалізується на випуску 3-х шарового гофрокартона і гофротари. З травня 2006 року литовське підприємство АТ "Клайпедос Картонас" придбало контрольний пакет акцій заводу, що дозволило в 2007-2008 роках провести повне технічне переоснащення і в результаті вивело ПАТ "Мена ПАК" у 10-ку передових підприємств виробників гофротари України з виходом на європейський ринок і можливістю стабільного забезпечення якісною сировиною.

Під час свого виступу Микола Тарасовець наголосив, що ПАТ «Полікомбанк» готовий брати участь в інвестуванні в різних формах кредитування. Також він відмітив, що банк є внутрішнім інвестором, зокрема у будівництві: у 2010 році було збудовано 2 будинки у місті Києві і один будується у Чернігові.

Своїми успіхами та досвідом у роботі поділилась і директор ВТФ "ABE CAH" Галина Пащенко. У далекому 1993 році вона створила власну фірму з проектування, обслуговування, та ремонту систем вентиляції, кондиціювання, холодильного обладнання. Головним аспектом сучасного бізнесу вона вважає енергозберігаючі технології.

Підсумовуючи результати конференції, Костянтин Іванов наголосив, що для успішної реалізації інвестиційних проектів має бути три складових – довіра між інвестором і підприємством, фінансування (кредитування) та державна допомога. Він подякував гостям конференції за змістовні і корисні доповіді та побажав успіхів у реалізації проектів.

У фінальній частині зустрічі ділових кіл Чернігівщини відбулися двосторонні діалоги.





Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації