back

Відтворення лісів та їх збереження від пожеж розглянули на селекторній нараді

17-03-2015 | 14:00

Питання відтворення лісів і збереження їх біологічного різноманіття та підготовки лісогосподарств до пожежного періоду 2015 року розглянули на всеукраїнській селекторній нараді, яку 17 березня провів заступник Міністра аграрної політики та продовольства України – керівник апарату Олександр Сень. Від Чернігівщини участь в обговоренні взяли заступник голови облдержадміністрації Костянтин Лубенцов, представники окремих структурних підрозділів ОДА та обласного управління лісового та мисливського господарства.

За словами Олександра Сеня, посадку саджанців необхідно проводити не пізніше березня. Адже у цей час кількість вологи у грунті є найбільш оптимальною та сприйнятною для висаджування дерев.

Наразі вже заготовлено більше 470 тонн лісового насіння та вирощено у розсадниках майже 324 мільйони стандартного посівного матеріалу. Всього з початку року на підготовчі роботи з відтворення лісів лісогосподарствами вже витрачено майже 55 мільйонів гривень.

Державне фінансування лісової галузі у нинішньому році скорочено на 10% у порівнянні з минулорічним. Така ситуація не дозволяє вчасно поповнювати запаси пально-мастильних матеріалів та активно проводити підготовку лісогосподарських підприємств до пожежонебезпечного періоду. Тому, наразі, значна кількість підготовчих робіт проводиться за рахунок кредитних коштів.

Підсумовуючи, Олександр Сень поставив завдання керівникам органів виконавчої влади, перш за все, забезпечити роботи з посадки лісу у відповідні терміни. Всім службам в областях необхідно розробити порядок спільних дій та комплекс протипожежних заходів із захисту лісових масивів. Також потрібно проводити роз’яснювальну роботу серед населення.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації