back

Володимир Хоменко відвідав ряд підприємств у м. Прилуки та Прилуцькому районі

30-03-2011 | 17:24

Першим у маршруті голови обласної державної адміністрації стало «А/Т «Тютонова компанія «В.А.Т. – Прилуки» - одне з найбільших високотехнологічних підприємств з іноземними інвестиціями на українському тютюновому ринку. За минулий рік приріст продукції склав 8,7%, завантаженість виробничих потужностей – 87%.

Як зазначив генеральний директор «А/Т «Тютонова компанія «В.А.Т. – Прилуки» Джейсон Мерфі, пріоритетним напрямком вкладання інвестиційних коштів компанії є сприяння соціально-економічному розвитку міста Прилуки та регіону в цілому.

Так компанія регулярно надає фінансову допомогу дитячим будинкам, громадським організаціям міста, виступає генеральним спонсором фестивалів та конкурсів.

Серед проблемних питань, що стримують розвиток бізнесу, Джейсон Мерфі назвав непрогнозоване підвищення ставок акцизного збору на тютюнові вироби, а також проблеми з отриманням у власність земельної ділянки, на якій розташовані виробничі потужності підприємства.

Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко пообіцяв сприяння у вирішенні зазначених питань та підтримав пропозицію керівництва компанії щодо подальшої співпраці в режимі конструктивного діалогу.








Далі керівник області відвідав ДП «Пластмас» ТОВ «ТД Пластмас-Прилуки», яке виробляє близько 100 найменувань виробів технічного та побутового призначення та поставляє продукцію в Росію, Білорусь, Грузію та Казахстан. Керівники підприємства розповіли про його економічний стан та очікувані перспективи, ознайомили з товарами виробництва.





Наступним об’єктом відвідування керівництва області стало агропромислове об’єднання ім І. Супруненка ВАТ “Прилуцький хлібозавод” – одне з провідних підприємств хлібопекарської галузі регіону, питома вага якого в загальних обсягах випуску хліба та хлібобулочних виробів складає 20%.

Сьогодні хлібозавод випікає 90 найменувань хлібобулочних виробів, забезпечує хлібом 7 районів області, місто Прилуки, частину Сумської та Полтавської областей.

Голова облдержадміністрації та керівник заводу Людмила Супруненко детально обговорили подальші перспективи розвитку виробництва, забезпечення заводу сировиною, можливі нововведення у роботі підприємства.









Також голова облдержадміністрації ознайомився з діяльністю ТОВ «Елеватор Агро» у с. Івківці та ТОВ «Агрікор Холдинг».













Прес-служба облдержадміністрації