back

Необхідність залучення молоді до державної служби розглянули на засіданні робочої групи Регіонального комітету з економічних реформ

07-04-2011 | 15:23

7 квітня заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Микола Стрілець провів засідання робочої групи «Законодавче та інституційне забезпечення реформ» Регіонального комітету з економічних реформ.

На початку засідання Микола Стрілець звернув увагу на те, що у Верховній Раді України розглядається проект Закону України «Про державну службу» внесений Президентом України В. Януковичем. Цей законопроект передбачає комплексне реформування державного управління та створення в Україні професійної політично нейтральної державної служби. Він визначає основи державної служби, порядок вступу на державну службу, її проходження та припинення, правовий статус державного службовця. Серед запропонованих нововведень є положення про те, що державний службовець не має права бути членом політичних партій, організовувати страйки та брати в них участь тощо.

«В Україні державне управління офіційно визнано одним із основних видів професійної діяльності. На державну службу потрібно залучати енергійних, мобільних, здатних ефективно здійснювати комунікації управлінців, які вміють легко адаптуватися до змін, приймати зважені рішення. Достойні молоді кадри - перша і головна інвестиція в розвиток економіки, соціальної сфери, підвищення довіри людей до влади», – зазначив Микола Стрілець.

Учасники засідання розглянули та обговорили пропозиції про залучення молоді до державної служби. З 2004 року в Чернігівській області існує програма навчання молоді «Державна служба та служба в органах місцевого самоврядування в Україні: правовий статус, стиль і методи роботи», яка періодично модернізується з урахуванням потреб часу та має за мету сприяти роботі кадрових служб органів влади щодо пошуку потенційних спеціалістів.

Успішно реалізується проект «Підготовка та залучення талановитої молоді до державної служби та служби в органах місцевого самоврядування». У рамках його реалізації був проведений обласний конкурс «Мій вибір – державна служба» для студентів випускних курсів Чернігівського державного технологічного університету, Чернігівського національного педагогічного університету, Чернігівського державного інституту економіки і управління, Ніжинського національного педагогічного університету. Відповідні заходи в області реалізовує Чернігівська обласна організація ВМГО «Спілка молодих державних службовців України».

Управління у справах преси та
інформації облдержадміністрації