back

Основні завдання, виконані Урядом за сто днів

17-03-2015 | 11:10

Діючий Уряд працює у надзвичайно складний для країни час. Проте, за сто днів його роботи основні десять завдань він таки виконав.

Попри всі негаразди було сформовано єдину команду, що за мету має впровадження ефективних реформ. Незважаючи на частково втрачену економіку та промисловість, виплачуються пенсії, зарплати та соціальна допомога.

Наразі проведено перший етап податкової реформи. Зокрема, вдвічі скорочено кількість податків, а податковий облік приведений до міжнародних стандартів, заборонено перевірки для малого і середнього бізнесу. Також запроваджено систему ЄСВ, що виводитиме заробітну плату із тіні.

За допомогою бюджетної децентралізації регіонам було надано додаткові інструменти, щоб наповнити місцеву казну і вирішувати місцеві проблеми. У той же час збільшена їх відповідальність перед громадою за збір податків і використання цих коштів.

За рік вдалося відновити обороноздатність країни, що руйнувалася десятиліттями. На фінансування армії з Державного бюджету виділяються безпрецедентні кошти — 90 мільярдів гривень у поточному році на противагу 65 мільярдам гривень в минулому. Україна отримала міжнародну підтримку.

Понад 3 мільярди гривень Кабмін надав на допомогу тимчасово переміщеним особам. Значні кошти виділяються і для реабілітації учасників АТО.

Створено механізм виконання Угоди про асоціацію з ЄС. У кожному міністерстві є посада заступника Міністра з європейської інтеграції, працює Урядовий офіс із цього питання. Значна робота проводиться з підготовки до лібералізації візового режиму з ЄС.

Не дивлячись на те, що Росія перекрила газ, нам таки вдалося пройти одну з найскладніших зим. Стосовно підвищення цін і тарифів на енергоносії, Уряд виділив 24,5 мільярда гривень на фінансування субсидій для малозабезпечених громадян. Проте, і надалі варто впроваджувати проекти з енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів.

До того ж, ініційовано судові позови проти російської сторони щодо контракту по транзиту газу з вимогою підвищення тарифів. Розпочаті судові процеси проти Росії в Європейському суді з прав людини щодо компенсації збитків за незаконну анексію Криму та за порушення Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму.

Західні партнери, оцінивши всі проведені реформи і план діяльності Кабінету Міністрів, прийняли рішення про надання Україні безпрецедентної фінансової допомоги розміром 25 мільярдів доларів терміном на чотири роки.

Завдяки усьому зробленому в Україну прийдуть інвестори. Зокрема, Європейський банк розвитку і реконструкції, а згодом — і приватні підприємці. Поступово країна почне ставати на ноги.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації
за інформацією КМУ