back

Арсеній Яценюк обговорив з керівниками областей питання безпечних пасажирських перевезень та стан готовності до надзвичайних ситуацій

16-03-2015 | 17:21

16 березня виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації Сергій Журман взяв участь у засіданні Державної комісії з надзвичайних ситуацій, яке у селекторному режимі провів Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Глава Уряду підкреслив, що питання безпеки пасажирських перевезень стоїть надзвичайно гостро: сьогодні внаслідок зіткнення вантажного автомобіля з пасажирським автобусом на трасі в Полтавській області загинули семеро людей, дев’ять – важко поранені.

Вантажівка та пасажирський автобус, які потрапили в трагічну ДТП на Полтавщині, не мали відповідної технічної документації і були переобладнані без дозвільних документів.

Арсеній Яценюк наголосив на необхідності того, аби транспортні засоби, що здійснюють пасажирські перевезення, відповідали європейських стандартам.

Глава Уряду доручив головам облдержадміністрацій терміново зібрати керівників автотранспортних підприємств, які здійснюють пасажирські та вантажні перевезення, для того, аби протягом двох тижнів вони перевірили технічний стан автомобілів.

Дисципліна в технічному стані транспортних засобів і фізичному стані водіїв, - наголосив Арсеній Яценюк.

Він також доручив «Укравтодору» невідкладно використати передбачені Урядом у Державному бюджеті близько мільярда гривень на ремонт доріг, а також наголосив на необхідності контролю за використанням цих коштів.

Прем’єр-міністр дав доручення внести на розгляд Уряду України питання про дисциплінарну відповідальність посадових осіб, винних у невиконанні доручень Уряду щодо цивільного захисту громадян і посиленої боротьби з терористичною загрозою.

Арсеній Яценюк звернувся до керівників ОДА, Міністерства внутрішніх справ України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій:

Повний контроль на територіях. Завершення інвентаризації всіх споруд цивільного захисту. Фінансування і придбання лікарських засобів і медичних препаратів.

Глава Уряду наголосив на необхідності забезпечити у всіх областях України роботу системи екстреної допомоги населенню «112», яка наразі успішно працює в Харкові та Львові:

Ситуація вкрай складна. Російські терористи і Росія відступати на даному етапі не збираються. І це вимагає відповідальності і організованості від усіх нас. Це вимагає від Міністерства оборони і Генерального штабу приведення до повної бойової готовності Збройних Сил країни. Це вимагає від Служби з надзвичайних ситуацій, кожного керівника в області роботи по забезпеченню цивільного захисту громадян. Це вимагає від Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України і всієї правоохоронної системи боротьби з тероризмом і переслідування кожного, хто зазіхає на життя українців і українську незалежність, - підкреслив Арсеній Яценюк.



За інформацією Департаменту інформації
та комунікацій з громадськістю КМУ