back

Громадська рада при облдержадміністрації повинна об’єднатися навколо вирішення проблем Чернігівщини

16-03-2015 | 16:34

— Громадська рада має знайти та прийняти правильні рішення, що розблокують її роботу. Я запевняю всіх, що обласна державна адміністрація не втручатиметься в діяльність Громадської ради, сформованої відповідно до постанови Кабінету Міністрів України. Нам потрібен легітимний консультативно-дорадчий орган, який, по-перше, буде контролювати владу, а по-друге, нам допомагати, — таку думку висловив виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації Сергій Журман під час інтерв’ю КП «ТРА «Новий Чернігів».

Дестабілізація роботи Громадської ради, за словами очільника області, не потрібна нікому. Внутрішні конфлікти і проблеми між представниками інститутів громадянського суспільства призвели до ситуації, коли відсутнє реальне бачення їхнього зібрання та існування. Після установчих зборів відбулося чотири засідання, із них останніх два були присвячені питанням легітимності голови Громадської ради.

Сергій Журман також зазначив, що третя за каденцією Громадська рада є найчисельнішою, адже до її складу увійшло 173 представника громадських організацій та об’єднань. З одного боку, тішить думка, що в області зростає кількість свідомих та соціально активних громадян, налаштованих на співпрацю. З іншого — збільшення чисельності Громадської ради створює ризики налагодження ефективної роботи.

— Громадськість має розібратися сама, що вона хоче, та об’єднатися навколо вирішення проблем Чернігівщини, — підкреслив виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації