back

Голова облдержадміністрації зустрівся з працівниками ПАТ «Прилуцький завод «Білкозин»

30-03-2011 | 15:35

В рамках робочого візиту до м. Прилуки голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко зустрівся з керівництвом, профспілковою організацією та працівниками ПАТ «Прилуцький завод «Білкозин».

Сьогодні єдине підприємство в Україні по виробництву білкової оболонки з колагену шкір великої рогатої худоби, призначеної для використання у виробництві ковбасних виробів та сосисок, знаходиться у складній економічній ситуації через неефективну діяльність інвестора та численні борги по заробітній платі, соціальних та інших виплатах.

Працівники заводу (а це близько 600 чоловік) висловлюють прохання про сприяння у вирішенні питання щодо пошуку для підприємства більш ефективного власника або передачі його у державну власність.

Як зазначив під час зустрічі голова облдержадміністрації, у разі невиконання власниками «Білкозину» найближчим часом усіх зобов’язань і домовленостей, буде ініційовано процес банкрутства підприємства з подальшим пошуком шляхів відновлення виробництва та забезпечення його сировиною.

«Завод «Білкозин» повинен і буде мати перспективу розвитку», - підкреслив керівник області.




Прес-служба облдержадміністрації