back

За зібрані під час Всеукраїнської благодійної акції кошти придбали дитяче офтальмологічне обладнання

13-03-2015 | 12:58

Перевірити зір у дитини тепер буде швидше та зручніше. Адже Чернігівська обласна дитяча лікарня отримала нове офтальмологічне обладнання — автоматичний проектор знаків АСР-700 Unicos. Придбати цей апарат змогли завдяки участі небайдужих у Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця – 2014».

Сьогодні, 13 березня, на засіданні прес-клубу «Ділове слово» підбивали підсумки регіональної благодійної акції «Серце до серця», що проходила минулоріч. Мета усіх проведених заходів: допомогти дітям з вадами зору.

Як розповіла директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Оксана Сердюк, в акції взяли участь понад 200 волонтерів. Їм вдалося зібрати 27,5 тисяч гривень. На ці кошти і було придбано дитяче офтальмологічне обладнання.

За словами головного позаштатного спеціаліста управління охорони здоров’я ОДА з дитячої офтальмології Лариси Шоломій, це обладнання дозволить швидше підібрати окуляри, діагностувати косоокість та порушення рефракції. До того ж, прилад не лише полегшить роботу лікарям, а й зробить обстеження цікавішим для малечі.

Попри складну ситуацію в країні, проведення акції цьогоріч теж планується. До неї залучатимуть все більше молоді. Адже, як зазначила представник Всеукраїнського благодійного Фонду «Серце до серця» в області Ірина Сімонова, саме молодь та студентство активно пропагує благодійність.

Ювілейна Х акція розпочнеться в квітні та проходитиме під гаслом «Врятуй життя дитини». Зібрані кошти будуть направлені на закупівлю реанімаційного обладнання для надання невідкладної допомоги дітям.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації