back

Сергій Журман: Ми повинні жити перспективою розвитку нашого краю

12-03-2015 | 08:06

На цьому виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації наголосив під час спільного засідання координаційної ради та робочої групи із розробки Стратегії сталого розвитку Чернігівської області на період до 2020 року.

У засіданні також взяв участь голова обласної ради Микола Звєрєв.

Учасникам засідання було презентовано проект Стратегії, а також розглянуто методологічні підходи до формування плану її реалізації.

Заступник директора Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Олександра Хомик зазначила, що реалізація Стратегії має сприяти підвищенню якості та добробуту населення на основі зростання конкурентоспроможності економіки регіону, комплексного розвитку територіальних громад, максимального використання ресурсного та історико-культурного потенціалу.

Тож у недалекій перспективі Чернігівщина – економічно самодостатній, екологічно чистий і туристично-привабливий регіон з високорозвинутим промислово-аграрним комплексом, гідним рівнем життя населення, зі щасливими, патріотичними та працьовитими жителями.

Гаслом для розвитку регіону пропонується: «Чернігівщина – край для праці, життя та відпочинку!»

Також визначено 3 стратегічні цілі – підвищення конкурентоспроможності області та забезпечення стійкого економічного зростання, розвиток сільських територій та розвиток людського потенціалу.

Фінансове забезпечення реалізації Стратегії планується здійснювати за рахунок коштів державного бюджету, місцевих бюджетів, благодійних внесків, коштів міжнародних організацій та інших джерел, не заборонених законодавством.

В ході обговорення доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри менеджменту та державного управління ЧНТУ Микола Бутко зауважив, що підхід до розробки Стратегії правильний, бо до нього вперше запрошені науковці. А це, на його переконання, є фактором відкритості влади та участі громадянського суспільства у життєдіяльності області.

Як позитив та наближення до європейської практики Микола Бутко відзначив відхід регіону від поняття соціально-економічного до сталого розвитку.

В.о. голови облдержадміністрації Сергій Журман повідомив, що після презентації з врахуванням пропозицій та зауважень проект Стратегії буде винесений на громадське обговорення, а вже після остаточного доопрацювання – на розгляд сесії обласної ради.

Влада відкрита для співпраці та конструктивних пропозицій, які обов’язково будуть враховані. Ми повинні жити перспективою розвитку нашого краю та використовувати всі можливості, щоб він став привабливим і комфортним для життя регіоном, - резюмував Сергій Журман.



Прес-служба облдержадміністрації