back

Батальйон спецпризначення "Чернігів" вирушив на Донбас

12-03-2015 | 08:58

Бійці спецбатальйону «Чернігів» проведуть ротацію, яка дасть змогу побратимам відпочити вдома та набратися сил.

На Луганщині наші земляки боронять українські рубежі, захищаючи позиції від диверсійно-розвідувальних груп ворога. Станиця Луганська досить сильно постраждала від мінометно-артилерійських обстрілів, тому місцеве населення вкрай потребує допомоги.

Так, 5 березня бійці спецбатальйону «Чернігів» та волонтери взяли участь в гуманітарній акції для населення Станиці Луганської. Воїни виділили зі свого раціону картоплю, консерви, макарони, крупи та передали харчі геріатричному пансіонату, а також роздали продукти місцевим мешканцям, які через руйнування будинків живуть у підвалах адмінприміщень. За підрахунками бійців, гуманітарну допомогу отримали близько півтисячі громадян.

Чернігівці виконують усі поставлені перед ними задачі, про що неодноразово заявляв голова Луганської ОДА Геннадій Москаль та міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Так, бійці батальйону разом із працівниками СБУ затримали терориста, який 16 січня представився місцевим жителем і передав на блокпост бійцям трилітрову банку меду. Всередині здетонував вибуховий пристрій, загинув боєць, троє отримали тяжкі травми. Як повідомив заступник командира спецбатальйону «Чернігів» Віталій Костюченко, хоча постраждалі бійці були не з чернігівського батальйону, але хлопці приклали максимум зусиль для затримання терориста.

Спеціально для цього бойовики російсько-терористичних військ навіть влаштували обстріл блокпосту, сподіваючись, що в цей момент контроль буде послаблений. Але все сталося із точністю до навпаки. Бійці батальйону разом з працівниками СБУ, незважаючи на ворожий вогонь, майстерно затримали бойовика.

Перед відправкою батальйону "Чернігів" до бійців особисто звернувся виконуючий обов'язки начальника УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Вадим Філашкін. Він підкреслив, що наразі головне завдання батальйону – зберегти особовий склад аби всі повернулися додому живі і здорові. Очільник обласної міліції побажав чернігівцям стійкості і мужності, а від імені УМВС в Чернігівській області гарантував надійну підтримку.

Проводжати на Схід українських патріотів прийшли брати по зброї, друзі і рідні вояків. Теплі напутні слова зі сльозами на очах, побажання повернення живими і неушкодженими звучали для кожного воїна.



За інформацією
СЗГ УМВС України в Чернігівській області