back

Сергій Журман: Співпраця в рамках проекту «Угода Мерів – Схід» покликана стати комплексним інноваційним підходом до вирішення проблем у сфері енергозабезпечення

11-03-2015 | 13:48

Питання сталого енергетичного розвитку на місцях та залучення інвестицій в сектор енергетики та енергозабезпечення, запровадження комплексних програм енергозбереження, подолання проблем у комунальній енергетиці обговорено сьогодні, 11 березня на регіональному семінарі «Спроможність міст керувати місцевою енергетикою – основа енергетичної незалежності».

Захід відбувся за участю експертів проекту Європейської Комісії «Угода Мерів – Схід», яка стала провідною ініціативою заохочення та підтримки місцевих органів влади в Європі та за її межами в процесі розробки та запровадження програм сталого енергетичного розвитку.

Як наголосив на відкритті семінару виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації Сергій Журман, нині ситуація на ринку теплової та електричної енергії вкрай складна через значне подорожчання природного газу; збільшення витрат на виробництво електроенергії; зношеність основних фондів генеруючих потужностей та великі тепловтрати житлових будинків, комунальних закладів та виробничих підприємств.

Для виходу зі становища, що склалося, необхідні термінові та системні заходи щодо впровадження енергоощадних технологій, використання відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива.

На наш погляд, позитивних результатів можна досягнути тільки у випадку ефективного поєднання організаційних, технічних, технологічних, фінансових, інформаційних та просвітницьких складових діяльності органів центральної та місцевої влади та міжнародних організацій у сфері тепло енергозабезпечення, - підкреслив Сергій Журман.

Він зауважив, що Чернігівська облдержадміністрація працює у напрямку забезпечення організації проведення глибокого енергоаудиту об’єктів комунальної власності, проведення комплексного аналізу стану енергозабезпечення області, залучення внутрішніх та зовнішніх інвестицій для реалізації проектів у сфері енергозбереження та підвищення енергоефективності.

Ми розраховуємо на плідну співпрацю, зокрема, у залученні технічної допомоги, грантів та іноземних інвестицій для реалізації проектів з енергозбереження в регіоні.

Впевнені, що тісна співпраця в рамках проекту «Угода Мерів – Схід» покликана стати комплексним інноваційним підходом до вирішення проблем у сфері та надання якісних послуг з теплоенергозабезпечення споживачам області, - зазначив в.о. голови облдержадміністрації.



Прес-служба облдержадміністрації