back

Чернігівські МНС-івці та Сосницькі держслужбовці стали переможцями регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу „Приязна адміністрація"

30-03-2011 | 12:07

Управління МНС України в Чернігівській області та Сосницька районна державна адміністрація стали переможцями регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу „Приязна адміністрація”. Про це повідомили під час засідання територіального організаційного комітету з питань проведення конкурсу в Чернігівській області 30 березня в Чернігівській облдержадміністрації.

Відкрив засідання заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації кандидат наук з державного управління Микола Стрілець.

Він зазначив, що саме стимулювання державних органів, прагнення поліпшувати їх роботу навіть в умовах хронічного недофінансування лягли в основу започаткування цього Конкурсу. Це одна з ініціатив Головного управління державної служби України, підтримана Урядом, яка стала результатом плідної практичного співробітництва з європейськими колегами, зокрема Республікою Польща, де подібний конкурс проводиться з 2000 року.

Заступник начальника Управління державної служби Головдержслужби України в Чернігівської області Ірина Галайко поінформувала присутніх про підсумки оцінювання анкет учасника та споживача послуг Конкурсу, про проведену експертною групою територіального комітету у Чернігівській області перевірку відомостей, наведених в анкетах учасника Конкурсу та про проведення співбесід з працівниками органів виконавчої влади, які є претендентами на перемогу у зазначеному Конкурсі.

До Управління державної служби Головдержслужби України в Чернігівській області надійшли анкети учасника Конкурсу від усіх 22 райдержадміністрацій та 27 територіальних органів центральних органів виконавчої влади. Минулого року у Конкурсі взяли участь 24 територіальні органи центральних органів влади в області. Одночасно споживачі, які оцінювали якість надання послуг органами влади надсилали до Управління анкети споживача послуг. Всього до Управління надійшла 941 анкета споживача послуг.

З метою аналізу відомостей, наведених в анкетах Територіальним оргкомітетом була створена експертна група, визначено попередній рейтинг учасників конкурсу за кількістю балів анкети учасника конкурсу, перевірено наведені в анкетах учасників відомості, а також проведені співбесіди з керівниками та працівниками органів виконавчої влади області, які за попередніми підрахунками визначені переможцями.

За підсумками засідання організаційний комітет визначив переможців: у номінації „територіальні органи центральних органів виконавчої влади ”- Управління МНС України в Чернігівській області, в номінації „районні, районні у мм. Києві та Севастополі державні адміністрації” - Сосницьку районну державну адміністрацію.

Третій (заключний) етап Конкурсу передбачає підбиття підсумків на загальноукраїнському рівні..

Результати Конкурсу оголошуються під час урочистостей, присвячених нагородженню переможців Всеукраїнського конкурсу „Приязна адміністрація” до 1 березня року, наступного за роком оголошення початку проведення конкурсу.

Переможці Конкурсу серед територіальних органів центральних органів виконавчої влади нагороджуються дипломом, пам’ятним знаком „Переможець Всеукраїнського конкурсу „Приязна адміністрація” у номінації „Територіальні органи центральних органів виконавчої влади”.

Переможці Конкурсу серед районних, районних у мм. Києві та Севастополі державних адміністрацій нагороджуються дипломом, пам’ятним знаком „Переможець Всеукраїнського конкурсу „Приязна адміністрація” у номінації „Районні, районні у мм. Києві та Севастополі державні адміністрації”.

Учасники Конкурсу, які посядуть відповідно другі та треті місця в чотирьох номінаціях, нагороджуються Почесними грамотами.

Рівень регіональних конкурсів свідчить, що конкурс здобуде широку прихильність українців і стане ще одним щаблем для відновлення довіри до діяльності владних структур.

До відома

Конкурс проводиться починаючи з 2008 року, на виконання постанови КМУ від 18.07.2007 р. № 933 „Про проведення Всеукраїнського конкурсу „Приязна адміністрація” та Методичних рекомендацій щодо організації та проведення Конкурсу.

В номінації “Територіальні органи центральних органів виконавчої влади” в минулому році друге місце у Всеукраїнському конкурсу "Приязна адміністрація” присуджене Головному управлінню МНС України в Чернігівській області.

Відзначення переможців відбулося 21 грудня 2010 року під час Всеукраїнського форуму "Приязна адміністрація: надання доступних, зручних, якісних адміністративних послуг”, за участі керівників міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, керівників апаратів обласних державних адміністрацій, вітчизняних та міжнародних експертів з питань реформи публічної адміністрації.