back

Президент підписав важливі економічні закони, зокрема, зміни до Держбюджету-2015 та щодо пенсій працюючим пенсіонерам

11-03-2015 | 07:38

Президент підписав низку законів, ухвалених Верховною Радою 2 березня, прийняття яких є однією з умов надання Україні розширеного кредитування з боку Міжнародного Валютного Фонду.

Підписано Закон № 217-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік», згідно з яким основні фінансові показники країни приведено у відповідність з макроекономічними реаліями.

Також підписано закон № 213-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення», згідно з яким тимчасово обмежено розмір пенсій працюючим пенсіонерам.

Крім цього, Глава держави підписав Закони, що прийнято 2 березня:

№ 211-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України», згідно з яким звільнено від оподаткування благодійну допомогу вимушеним переселенцям;

№ 212-VIII «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» стосовно розширення фінансових повноважень місцевих бюджетів;

№ 214-VIII «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо посадових осіб органів доходів і зборів»;

№ 215-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо посадових осіб контролюючих органів»;

№ 219-VIII «Про внесення змін до розділу VIII «Прикінцеві та перехідні положення Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо зменшення навантаження на фонд оплати праці, покликаний сприяти легалізації зарплат.


Прес-служба Президента України