back

Безпека життєдіяльності населення області перебуває в центрі уваги влади

29-03-2011 | 17:24

29 березня перший заступник голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко провів засідання регіональної Ради з питань безпечної життєдіяльності населення.

Про стан травматизму виробничого та невиробничого характеру на території області за 2010 рік Раду інформували перший заступник начальника управління Держгірпромнагляду Анатолій Дубров і заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Володимир Дейнека. В області склалася позитивна тенденція щодо зниження стану травматизму серед населення. Протягом 2010 року стан травматизму невиробничого характеру знизився на 23,1% , рівень смертності населення від зовнішніх причин у побуті - на 12,3%.

Регіональна Рада заслухала й обговорила звіт про роботу Ріпкинської районної ради з питань безпечної життєдіяльності населення.

Голова правління ПАТ «Чернігівгаз» Алла Ярова акцентувала увагу на стані профілактики та зниженні травматизму при використанні газу в побуті. За 2010 рік від необережного поводження травмовано 308 осіб, із них 131 загинули. Основною причиною травматизму під час використання газу в побуті є незадовільний стан димовентиляційних каналів.

З метою підвищення рівня безпеки під час використання газу в побуті Рада рекомендувала ПАТ «Чернігівгаз» проводити планові перевірки побутових газових приладів.

На засіданні заслухали інформацію про хід виконання розпорядження Кабінету Міністрів України №1454-р щодо створення у 2010 році у системі середньої та позашкільної освіти гуртків, факультативів, курсів з цивільного захисту, безпеки життєдіяльності та рятувальної справи. Минулого року в 136 загальноосвітніх школах створені гуртки, куточки з пожежної безпеки, проводилися Дні цивільного захисту, конкурси малюнків, фестивалі тощо.

Заслухавши і обговоривши інформацію про стан травмування і загибель людей від несанкціонованого поводження з вибухонебезпечними предметами Рада вирішила, що необхідно проводити постійну роз’яснювальну роботу серед населення.

За результатами засідання регіональна Рада прийняла відповідні рішення.









Управління у справах преси та інформації
облдержадміністрації