back

Станіслав Прокопенко провів засідання робочої групи з питань забезпечення належного функціонування каналізаційних очисних споруд в області

22-03-2011 | 16:21

На виконання доручення Президента України, яке стосувалося поліпшення якості води, що надходить до м. Києва з р.Десна, 22 березня перший заступник голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко провів чергове засідання робочої групи, на якому розглянули питання забезпечення належного функціонування каналізаційних очисних споруд в області.

У засіданні взяли участь керівники житлово-комунального господарства області, підприємств водопровідно-каналізаційного господарства, заступники голів райдержадміністрацій, представники екологічної інспекції та рибного господарства області.

Робоча група заслухала інформацію заступників голів районних державних адміністрацій Бахмацького, Городнянського, Ріпкинського, Корюківського, Семенівського, Чернігівського та Щорського районів і керівників підприємств водопровідно-каналізаційного господарства про стан каналізаційних споруд у відповідних районах. У кожному з вказаних вище районів є спільні проблемні питання – необхідність проведення реконструкції каналізаційних, очисних споруд та колекторів, які вичерпали свої ресурси. Для цього необхідно розробити проектно-кошторисну документацію та визначити шляхи реконструкції очисних споруд.

Підбиваючи підсумки засідання, перший заступник голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко зауважив, що Міністерством регіонального розвитку вирішуються питання щодо залучення коштів для проведення реконструкції ряду очисних споруд у найбільш проблемних населених пунктах України.

Всі пропозиції, які виникли під час конструктивного діалогу, будуть узагальнені і враховані робочою групою при розробці проекту обласної програми і направлені до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.








Управління у справах преси та інформації
облдержадміністрації