back

Чернігівська баскетбольна команда перемогла у всеукраїнському турнірі

05-03-2015 | 09:17

4 березня на спортивній арені Чернігівської обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи відбулось справжнє свято вшанування спортивного таланту та майстерності, адже тут вітали переможців ХІІ Всеукраїнського турніру з баскетболу, присвяченого пам'яті тренера Євгена Синельника.

Усі три змагальні дні на ігровому майданчику точилась напружена та запекла боротьба за першість у баскетбольному турнірі. Кожна гра проходила цікаво та завзято, учасники змагань продемонстрували високу результативність на кожному етапі турніру.

За змаганнями 4 команд уважно спостерігало авторитетне журі, яке і визначило місце учасників у турнірній таблиці та імена найкращих гравців.

У цікавій та безкомпромісній боротьбі абсолютну перемогу здобули господарі турніру – команда з Чернігова. За крок до перемоги зупинилась команда з Житомира, яка посіла другу сходинку п’єдесталу. Команда з Сум виборола третє місце, а хлопці з Мукачевого стали четвертими.

Теплі слова та привітання на адресу юних баскетболістів прозвучали від начальника обласного відділення (філії) комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Анатолія Скрипченка, легенди українського баскетболу, заслуженого майстра спорту, Олімпійського чемпіона, Чемпіона Європи Олександра Волкова, президента селянської інноваційної компанії «Сінком-Холдинг» Миколи Вощевського, директора ОКДЮСШ Віктора Чегоринського, голови громадської організації «Громадський актив України» Петра Пекура, видатної української біатлоністки, заслуженого майстра спорту України, призерки Чемпіонатів світу, Європи та Кубків світу з біатлону, учасниці Олімпійських ігор Ніни Лемеш та вдови тренера Євгена Синельника Тетяни Синельник.

І ось настає хвилюючий момент вручення заслужених трофеїв, золотих кубків, медалей та спортивного інвентарю героям турніру та їх тренерам.

Не залишились без відзнак і справжні аси баскетбольного майданчика – найкращі захисники та нападаючі цьогорічного турніру.

Всеукраїнський турнір з баскетболу в Чернігові завершився. Попереду у хлопців багато тренувань і нових спортивних змагань. Однак, дивлячись, на ці щирі, усміхнені обличчя юнаків, сповнені рішучості і прагнення до нових перемог, хочеться вірити, що уже зовсім скоро хтось із них досягне вершин баскетбольного Олімпу та прославить рідну Чернігівщину і Україну у світі, як це колись зробив наш земляк Олександр Волков.



За інформацією Управління освіти і науки ОДА