back

Робоча зустріч з питань розвитку тваринництва

04-03-2015 | 09:00

3 березня заступник голови обласної державної адміністрації Костянтин Лубенцов, керівництво Департаменту агропромислового розвитку ОДА зустрілись з представником ТОВ «Агрікор Холдинг» та обговорили стан та подальші перспективи розвитку галузі тваринництва у господарстві.

Станом на 1 лютого питома частка поголів’я великої рогатої худоби ТОВ «Агрікор Холдинг» у загальному поголів’ї області складає 5,9%, в тому числі корів – 6,2%. По худобі м’ясного напряму продуктивності – 59% та 60% відповідно. Протягом 2014 року у господарстві майже на чверть було зменшено поголів’я худоби.

Минулий і поточний рік є важкими, як для всієї економіки країни, так і для галузі тваринництва. Економічні негаразди, відсутність єдиного виваженого підходу до розвитку тваринництва в державі, втрата ринків збуту підштовхують сільгоспвиробників до відмови від утримання худоби. Проте, галузь тваринництва дає більше робочих місць, ніж галузь рослинництва, що безпосередньо впливає на рівень дохідності сільського населення.

Тому ініційована Департаментом зустріч відбулась для врегулювання зменшення поголів’я по даному підприємству та недопущення занепаду галузі тваринництва в цілому по області.



За інформацією
Департаменту агропромислового розвитку
облдержадміністрації