back

Розпочалась підготовка до Міжнародного молодіжного фестивалю «Дружба-2011»

08-04-2011 | 15:15

Заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко провів перше засідання організаційного комітету з підготовки та проведення щорічного Міжнародного молодіжного фестивалю «Дружба-2011». Метою фестивалю є розвиток співробітництва та поглиблення міжнародної співпраці у сфері молодіжної політики між Україною, Російською Федерацією, Республікою Білорусь, з врахуванням завдань співтовариства «Єврорегіон «Дніпро».

Відкриваючи засідання, Віктор Тканко наголосив на актуальності тематик заходів фестивалю у зв’язку із наближенням чемпіонату Європи з футболу 2012 року, повідомив про можливе розширення географії фестивалю. Приймаючою стороною цього року буде Російська Федерація.

Начальник управління у справах сім’ї та молоді Оксана Сердюк інформувала оргкомітет про проведення Міжнародного молодіжного табору, якій відкриється з 22 червня. Урочистості з нагоди Всесвітнього Дня молоді традиційно розпочнуться з мітингу 25 червня.

Програма фестивалю передбачає розміщення виставок, присвячених 20-річчю незалежності України та 50-річчю першого польоту людини у космос, розгортання торгових рядів у ярмарковому містечку , виставок-презентацій підприємств області, виставок-експозицій товарів, виставок творів народних майстрів тощо.

Голова Городянської районної державної адміністрації Анатолій Лавський зазначив, що відповідні служби району обстежили територію, визначено обсяг робіт з благоустрою населених пунктів. Особливе занепокоєння у нього викликає стан придорожньої смуги, узбіччя поки що засмічене.

Учасники засідання наголошували, що видатки на проведення фестивалю мають бути реальними.

Підсумовуючи, Віктор Тканко наголосив, що участь у фестивалі створює певний імідж України, тому значення має належний рівень підготовки і опрацювання можливих пропозицій до міжнародних угод та намірів. За результатами засідання надані відповідні доручення.


Управління у справах преси та інформації
облдержадміністрації