back

Кращі юні баскетболісти змагаються на Чернігівщині

03-03-2015 | 12:37

Уже стало доброю традицією навесні проводити на базі Чернігівської обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи Всеукраїнський турнір з баскетболу, присвячений пам'яті видатного чернігівського тренера Євгена Синельника. Все своє життя знаний спортсмен присвятив роботі з дітьми, обіймаючи посаду тренера-викладача з баскетболу у рідній спортивній школі. За час тренерської діяльності Євгена Олександровича команди неодноразово ставали призерами та фіналістами різноманітних республіканських та всесоюзних змагань. Під його керівництвом перші кроки на спортивній арені зробив відомий олімпійський чемпіон Олександр Волков.

Протягом трьох змагальних днів турніру свою швидкість і витривалість, влучність і майстерність у володінні м’ячем демонструватимуть команди юнаків 1999 року народження з міст Чернігова, Житомира, Сум, та Мукачевого.

Урочисте відкриття цьогорічного, уже дванадцятого за рахунком, свята дитячого баскетболу відбулось 2 березня.

Привітали юних спортсменів та побажали їм успішно виступити на турнірі і здобути достойну перемогу начальник обласного відділення (філії) комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Анатолій Скрипченко, заступник директора Департаменту сім"ї, молоді та спорту – начальник управління з питань фізичної культури та спорту Ігор Григор’єв, начальник відділу фізичної культури та спорту Чернігівської міської ради Олександр Стецько, директор ОКДЮСШ Віктор Чегоринський, голова громадської організації «Громадський актив України» Петро Пекур, видатна українська біатлоністка, член збірної України з біатлону, заслужений майстер спорту України, призерка Чемпіонатів світу, Європи та Кубків світу з біатлону, учасниця Олімпійських ігор Ніна Лемеш та вдова тренера Євгена Синельника Тетяна Синельник. На згадку про цьогорічний турнір юні баскетболісти вручили почесним гостям заходу пам’ятні сувеніри.

Свої яскраві виступи і радісний настрій учасникам змагань подарували юні вихованки відділення художньої гімнастики.

У перший день турніру у видовищних спортивних двобоях зійшлися команди з Житомира і Сум та з Чернігова та Мукачевого. А яка з команд виявиться спритнішою і вразить кільце суперника найбільшою кількістю точних кидків ми дізнаємось уже зовсім скоро.

Тож бажаємо усім учасникам згуртованості, злагодженості, рішучості і наполегливості, які неодмінно приведуть найдостойніших спортсменів до перемоги!



Управління освіти і науки ОДА