back

Районна газета — найдоступніше джерело інформації, якому довіряють

02-03-2015 | 10:44

Про виклики сьогодення для регіональних ЗМІ та значення «районок» для суспільства редактори друкованих видань говорили на виїзному спільному засіданні ГО «Асоціація регіональних засобів масової інформації» і Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації. Нарада відбулася 27 лютого у Борзні.

Перед початком роботи хвилиною мовчання було вшановано пам'ять усіх загиблих на сході країни.

З вітальним словом до учасників засідання звернувся в.о. голови Борзнянської райдержадміністрацї Ігор Леусов. Він наголосив на важливості тісної співпраці органів місцевого самоврядування, виконавчої гілки влади та засобів масової інформації. Про історію та досягнення Борзнянського району розповів заступник голови районної ради Віктор Горбащенко.

Як з’ясувалося під час обговорення, нині для редакторів районних ЗМІ найбільшою проблемою є здорожчання паперу. Це призводить до збільшення собівартості газети. Щоб зберегти тираж, доводиться переходити на чорно-білий друк та зменшувати сторінки номера. Якщо така ситуація зберігатиметься надалі, то доведеться скорочувати і так невеликий штат кореспондентів. За цих умов говорити про якість «районок» досить важко.

Єдиним виходом, за словами редакторів, є закупівля паперу хоча б на півроку. За підсумками засідання ухвалено звернення до народних депутатів України щодо нагальних проблем регіональної преси. Згодом у районних газетах з’явиться відповідна заява.

На питанні фінансування та утримання районних газет акцентував і начальник відділу співпраці зі ЗМІ Департаменту інформаційної діяльності та комунікації з громадськістю облдержадміністрації Валерій Сорокін. Також значну увагу було приділено важливості висвітлення мобілізації.

— Районна газета — найдоступніше джерело інформації, якому довіряють. Тож, враховуючи сучасну суспільно-політичну ситуацію, Департамент інформаційної діяльності та комунікації з громадськістю ОДА рекомендує розміщувати публікації про особливості мобілізації, матеріали про учасників АТО та їх родини, тимчасових переселенців та волонтерів. До того ж, Міністерством інформаційної політики України розроблена серія патріотичних бордів, які також можна використовувати у деяких номерах, — зазначив Валерій Сорокін.

Ще одним пунктом порядку денного став звіт голови ГО «Асоціація регіональних ЗМІ» Олександра Назаренка про річну роботу. Мова йшла про основні заходи та проекти, в яких взяла участь Асоціація. Зокрема, зазначалося і про «Школу молодого журналіста» — проект, що реалізовувався Департаментом інформаційної діяльності і комунікації з громадськістю. У ньому Олександр Назаренко провів низку тренінгів.

Також учасники виїзного засідання відвідали музей-садибу народного художника України Олександра Саєнка та ознайомилися з роботою ТОВ «Борзнаагроптахопродукт».



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації